Hajduk se želi pojačati na tri pozicije, dva standardna prvotimca napuštaju Poljud?

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 29.07.20. | 08:52

Mijo Caktaš zasad ostaje, Juranović je svakim danom sve bliže Legiji, a Tudor još uvijek ne zna s kojim će kadrom dočekati prvo kolo sljedeće sezone.

Kad je riječ o desnom beku, jasno je da se tu traži zamjena za Josipa Juranovića koji je svakim danom sve bliže odlasku u Legiju. Iako se još uvijek ne spominje konkretno ime tko bi u fokusu Splićana na toj poziciji, za preostala dva mjesta u momčadi sve je jasno.

Velika želja u srcu vezne linije i dalje je Dominik Furman, Poljak koji je svojevremeno igrao za francuski Toulouse, a prošlu sezonu proveo je u Wisli Plock. Riječ je o kreativcu koji asistira i zabija, a to je nešto što je potrebno Tudoru. Jasno, takav igrač neće doći za mali novac, ali budući da Hamza odlazi iz kluba te se svakim danom sve glasnije spominje potencijalni odlazak Nejašmića, izgleda kako na tom mjestu sad nedostaje kvalitetno rješenje.

Centralni napadač, odnosno prava devetka, netko je za kime Tudor vapi već neko vrijeme. Igrač koji je ove zime odbio Splićane,  Mikael Ishak, spominjao se u kontekstu potencijalnog dolaska na Poljud budući da je nedavno ostao bez kluba, ali 27-godišnji Šveđanin potpisao je za Lech Poznan.

Valja spomenuti kako čelnici Hajduka ne bi imali ništa protiv da klub ovog ljeta uspije prodati dva standardna prvotimca, Josipa Posavca i Samuela Eduoka.

Posavec bez ikakve sumnje ima kvalitetu, ali nemali broj puta je ove sezone upravo on bio direktan krivac za primljeni pogodak. Budući da njegovo ime još uvijek ima jaku tržišnu vrijednost, a Hajduk ga je u svoje redove doveo za relativno mali novac (180 tisuća eura), očekuje se da bi se na njemu moglo itekako lijepo zaraditi.

Nadalje, ugovor kakvog ima Samuel Eduok pravi je uteg kojeg se ovog ljeta u Hajduku spremaju svakako riješiti. Nigerijac je neupitno kvalitetan igrač, ali kod njega je upitan voljni moment te na trenutke ostaje dojam kako „bira utakmice“ što ne prolazi kod vječno zahtjevne splitske publike.

Bilo kako bilo, ovog ljeta se očekuje veliki broj dolazaka i odlazaka na Poljudu. Neke stvari su već gotove, za neke se čeka konačna potvrda, a ima i nagađanja kod kojih je teško razaznat što je ispravno, a što u potpunosti krivo…

U svakom slučaju, ljeto je u punom mahu, a nekako ostaje dojam kako zbog svih ovih silnih dolazaka i odlazaka sunce u Splitu još malo jače „tuče“…

(foto:Ivo Cagalj/PIXSELL)


 


Tagovi

Ljetni prijelazni roktransferiJosip PosavecSamuel Emem EduokJosip Juranović

Ostale Vijesti