Hajduk prepun samopouzdanja traži prolaz protiv Levskog

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 20.07.17. | 08:13

Neće biti promjena sastava u odnosu na prvu utakmicu.

Bijeli su mogli i morali više u toj prvoj utakmici, bilo je prilika, a neki realan rezultat trebao je biti dva razlike za Hajduk. Ipak, statistika i povijest su protiv njih jer gotovo 40 godina nisu prošli u europskom natjecanju nakon što su na gostovanje otišli s prednošću od 1:0. Zadnji put se to dogodilo davne 1979. godine.

Ono što je za Hajduk svakako pozitivno su problemi u svlačionici Levskog koji će danas igrati bez dvojice bitnih igrača. Ozlijeđeni su im stoper David Jablonsky i polušpica Antonio Vutov, a obojica su bila u sastavu za prvu utakmicu. Oni treniraju odvojeno od ostatka momčad i po posebnom programu, a upitni su čak i za prvenstvenu utakmicu koja čeka Levski ovaj vikend. Veliko pojačanje Gabriel Obertan koji je stigao u Bugarsku neće biti u konkurenciji za ovu utakmicu.

Splićani neće raditi nikakve promjene u odnosu na prvu utakmicu i počet će istih 11 igrača, Said i Ohandza priliku će čekati s klupe za pričuve. Trener Carillo protiv Lokomotive je prošli vikend odmorio Futacsa koji nije ulazio u igru, Vlašić je odradio samo 15 minuta, nisu igrali bekovi Tudor i Memolla, kao ni veznjak Savvas.

Dakle, svi preduvjeti za rezultat su tu, ozljeda nema, svježine nikako ne bi trebalo nedostajati, a što se tiče same taktike za utakmicu ona će vrlo vjerojatno biti koncentrirana na čvrsti defanzivni blok u sredini i presing na loptu ne bi li je što prije vratili u svoj posjed. To je ključ igre Hajduka, a slično očekujemo i danas. Carillo je najavio Levski sljedećim riječima:

˝Ne znam kako će igrati Levski, ne znam hoće li napadati od prve minute ili čekati razvoj situacije. Ustvari, nije moja briga kako će igrati jer mi ćemo napadati˝.

Katalonac ide protiv Levskog po još jednu pobjedu, no daleko od toga da će Hajduk biti naivan ako se dogode neke nepredviđene situacije. Vrlo je bitna i utakmica protiv Lokomotive koju su Bijeli odradili na jako dobar način i pobjednički ušli u novu sezonu HNL-a. Bio je Hajduk dosta bolja ekipa u toj utakmici, a pokazali su da je manjak realizacije protiv Levskog bio splet nesretnih okolnosti.

Strijelac jedinog pogotka u prvoj utakmici i velika uzdanica Bijelih Marko Futacs potpuno je odmoran i spreman za ovaj dvoboj, a koliko je efikasan govori podatak da je u 29 odigranih utakmica zabio 22 gola. On govori kako je momčad prepuna samopouzdanja pred važnu utakmicu, a očekuje puno više prostora nego u Dugopolju.

˝Levski nas ničim nije iznenadio, znali smo sve o njima. Točno smo znali što nas čeka u prvoj utakmici, a znamo što nas čeka i u drugoj. Oni će imati motiv, ali mi im u prvoj utakmici nismo dali pravu šansu i ako ponovimo takvu igru u uzvratu oni nemaju što tražiti˝ - izjavio je Futacs za Sportske novosti.

Hajduk danas mora pokazati je li spreman za veća iskušenja od Levskog na putu prema Europa ligi, mora pokazati je li zrelija momčad u odnosu na prošlu sezonu i je li Carillo uspio do kraja provesti svoje ideje na momčad. Sve preduvjete imaju, dolaze s prednošću, odmorni, puni su samopouzdanja i to bi morali pretvoriti u prolaz.

(Foto: Pixsell/Fotballuser)


Tagovi

Europska ligaHajdukMarko Futacs

Ostale Vijesti