Bijeli poslali ponudu za bivšeg reprezentativca Bugarske, Talijani nisu oduševljeni

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 27.08.19. | 16:12

Burić u potrazi za pojačanjima...

Prve informacije govore kako je prva službena ponuda odbijena budući da talijanski prvoligaš, koji je posljednjih godina imao iznimno prijateljske odnose sa splitskim rivalom Rijekom, ovog igrača smatra svojom udarnom iglom i neizostavnim članom prvih 11.

Cijelu svoju igračku karijeru ovaj Bugarin proveo je u Italiji. Promijenio je veli broj klubova, a najbolje trenutke karijere proživljava unazad nekoliko sezona.

Za njegove usluge još uvijek niti jedan klub nije plaćao odštetu već je svaki put pristupnicu potpisivao kao slobodan igrač. Iako je u jednom trenutku vrijedio 1,5 milijuna eura, njegova tržišna vrijednost u ovom se trenutku procjenjuje na 750 tisuća eura.

Za reprezentaciju Bugarske nastupio je u 11 navrata, a dva puta se upisao u listu strijelaca.

Galabinov je visok i stasit centralni napadač koji svojom konstitucijom podsjeća na Mađara Marka Futacsa, bivšeg igrača Bilih koji je svojevremeno bio i najbolji strijelac HNL-a.

U sezonama 15/16. i 16./17. Galabinov se ukupno u 25 navrata upisao u listu strijelaca za Novaru koja se tada natjecala u Serie B. Nakon toga potpisao je za Genou, a u Serie A upisao je 20 nastupa i tri pogotka.

Posljednju sezonu odigrao je za Speziju za koju je u 26 nastupa zabio 6 pogodaka, a treba napomenuti kako je izvrsno ušao u novu sezonu pa tako nakon jedne odigrane utakmice ima i jedan pogodak.

Hajduk u ovim trenucima ima tek dvojicu pravih centralnih napadača, a to su Marin Jakoliš i Michele Šego pa bi tako dolazak Galubinova bila odlična kupovina trenutno drugoplasirane momčadi u HNL-u.

Ukoliko potpiše za splitske Bile Galubinov bi postao tek drugi Bugarin koji je nosio dres Hajduka unazad nekoliko godina, a jedini koji je prije njega to napravio bio je Georgi Terzijev, branič Ludogoretsa koji je odradio jednu šestomjesečnu posudbu u proljetnom dijelu sezone 16./17..

 (foto:Pixsell)

 

 


Tagovi

Michele ŠegoMarin JakolišGenoaMarko FutacsSpeziaHajdukAndrej Galubinov

Ostale Vijesti