Hajduk na oproštaju od sezone svladao Slaven u Koprivnici: Futacs podebljao prednost na vrhu liste strijelaca

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 26.05.17. | 19:51

Hajduk je u Koprivnici svladao Slaven Belupo s 2:1.

Sezona je završila za Slaven Belupo i Hajduk, koji su međusobnim susretom na Gradskom stadionu u Koprivnici otvorili posljednje, 36. kolo Prve HNL.

Ovo je bila revijalna utakmica za obje ekipe; Hajduk je uvjerljivom pobjedom nad Interom iz Zaprešića prošlog vikenda potvrdio treće mjesto, dok je Belupo već neko vrijeme zacementiran između šestog i sedmog mjesta. Obje ekipe su uz to bez nekoliko igrača koji su otišli na tzv. reprezentativnu „ekspediciju“ u Los Angeles; kod Slavena nedostaju vratar Marković te Nikola Katić, dok su od Hajdukovaca u istom avionu Fran Tudor i Nikola Vlašić.

Jedino što je ova utakmica mogla promijeniti je to da Marko Futacs podeblja svoj učinak na vrhu liste strijelaca, a upravo to je i učinio. Već je u 4. minuti sam izbio pred Blaževića, no vratar Belupa zamalo je brži na lopti od opasnog Mađara. Ipak, nije dugo trebalo čekati na njegov pogodak. Igrala se 8. minuta kada mu je loptu spustio Toma Bašić, a Futacs je u maniri pravog 'killera' šalje iza Blaževića za 1:0.

U 16. minuti ponovno prijeti Futacs, no njegov pomalo atraktivan lob završava preko gola, a u 24. minuti Hajduk dobiva opravdano dosuđenu najstrožu kaznu. Ponovno je akter bio Futacs, koji se sjajno oslobodio svog čuvara, poslao loptu u prostor za Ercega koji je fauliran, a sudac Pajač nema izbora osim pokazati na bijelu točku. Siguran realizator je Futacs, koji pogađa tako svoj 18. gol sezone, čime se odvaja na listi strijelaca s tri gola prednosti u odnosu na prve pratitelje Andrijaševića i Hodžića.

Belupo je prvi put zaprijetio u 28. minuti preko Ivanovskog, ali Hajdukov Stipica odlično kroti loptu, što je bila ujedno i posljednja prava prigoda u prvom dijelu.

Drugi dio je ponovno sjajnom prigodom u 46. minuti otvorio Futacs, ali slično kao i u 16. minuti želi malo previše te njegov udarac kroti Blažević. Nakon tog pokušaja Hajduk je u potpunosti prepustio loptu Belupu, koji je stvorio nekoliko dobrih prigoda preko Hebera i Ivanovskog. To im se u konačnici i isplatilo u 76. minuti, kada je Međimorec skrenuo jednu loptu s ruba šesnaesterca u gol Stipice za 1:2, što je bio i konačni rezultat.

Hajduk je tako potvrdio svoje treće mjesto, a Futacs je vrlo vjerojatno postao prvi Hajdukovac koji je ujedno i prvi strijelac lige još od Ardiana Koznikua. Obje momčadi sada kreću na zaslužen odmor.

(Foto: hajduk.hr)


Tagovi

Marko Futacs

Ostale Vijesti