Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Hajduk je bio bolji, pogodio dvije vratnice, Grci uspjeli izdržati u grotlu Poljuda

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 10.08.23. | 22:58

Odluka će pasti za sedam dana u Solunu

Dvije vratnice pogodio je Hajduk u prvoj utakmici protiv Grka i bio bolji rival, no momčad iz Soluna došla je ne primiti gol na Poljudu i na kraju u tome uspjela.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Šteta za Bijele koji su bili nadmoćniji, igrali na trenutke dobro proitv čvrstih i organiziranih Grka koji su također par puta zaprijetili, ali generalno su bili zadovoljni što u uzavreloj atmosferi nisu primili gol. Ništa još nije gotovo, ostaje uzvrat za tjedan dana u Solunu gdje će biti teško, ali Hajduk je pokazao da može igrati s Grcima.

Trener Hajduka Ivan Leko voli reći kako je uvijek spreman zariskirati, pa se ovaj put odlučio za mladog Niku Sigura u veznom redu kojemu je ovo bila prva službena utakmica na poziciji zadnjeg veznog u seniorima, jer do sada je igrao na desnom boku, no ozljedom Rokasa Pukštasa koji će neko vrijeme izbivati s terena, otvorilo se mjesto. Vadis Odjidja-Ofoe bio je na poziciji polušpice, a Yassine Benrahou je na početku ostao na klupi. U zapisniku nije bilo Leona Dajakua koji je zbog ozljede mišića morao propustiti ovaj susret, čeka ga pet-šest dana oporavka. U postavi trenerovom odlukom nije bilo mladog Luke Vuškovića, a u kadar se vratio Josip Elez.

Trener Grka Razvan Lucescu nije htio riskirati s inače kapetanom Stefanom Schwabom koji je imao nekih problema s kukom i ostao je na klupi, a na njegovu poziciju uskočio je Filipe Soares, dok je ostalo sve bilo manje-više očekivano prema najavama.

Već u drugoj minutu opasno je ubacio Jan Mlakar pred vrata, ali je hrvatski vratar u redovima Grka Dominik Kotarski uhvatio loptu. Grci su pokušali nakon kornera, ali je Koulierakis glavom pucao u Ivana Lučića. Slična situacija uskoro je bila na drugoj strani, Odjidja je ubacio iz kuta, a Filip Melnjak šutirao Kotarkom.

Veliku priliku imao je Hajduk u 11. minuti, nakon ubačaja Marka Livaje, Mlakar je pogodio vanjski dio mreže. Malo zatim tresla se vratnica kada je pokušao lijepo Sigur sa 18 metara ljevicom. Na drugoj strani je iz dobre situacije Tsingaras prebacio vrata.

Igralo se na sredini terena do 33. minute kada je Livaja sve lijepo napravio, zaobišao obranu Grka, ali je šutirao preko gola, bila je to velika prigoda.

Na početku nastavka Hajduk je mogao povesti nakon lukavog udarca iskosa Livaje koji je pogodio vratnicu nakon što je preletjela Kotarskog. Ubrzo su Grci pogriješili u obrani, ali neometani Mlakar nije iskoristio poklon.

Na drugoj strani je u prilici bio Brandon, a uzvratio je glavom Livaja iz blizine, ali nije dobro zahvatio loptu. Malo nakon toga Lucescu se odlučio za dvije promjene, vidio je da Hajduk ima veliki pritisak koji se nastavio. Odjidja je pucao s vrha kaznenog prostora, gol je 'visio' u zraku, publika je nosila Bijele. Blizu je bio i Filip Krovinović, ali je njegov pokušaj odbijen u korner. Probao je potom Odjidja iz daljine, ali preko gola.

Do kraja su Grci izdržali,a Torcida je na kraju Bijele ispratili pokličima 'Idemo dalje' i 'Hoćemo pobjedu'.

HAJDUK – PAOK 0-0

Split. Stadion Poljud. Gledatelja 33.573. Sudac: Morten Krogh. Pomoćnici: Wollenberg Rasmussen i Bramsen. Četvrti sudac: Redder (svi iz Danske).

Strijelci:

Hajduk: Lučić – Moufi (90.+3 Mikanović), Šarlija, Ferro (od 79. Diallo), Melnjak - Sigur, Krovinović - Sahiti (od 67. Dolček), Odjidja-Ofoe (od 79. Kalik), Mlakar - Livaja. Trener: Ivan Leko.

PAOK: Kotarski - Kedziora, Ekong, Koulierakis, Baba - F. Soares (od 72. Schwab), Tsingaras (od 80. Ozdojev) – Narey (od 61. Taison), Konstantelias (od 80. Murg), A. Živković – Brandon (od 61. Samatta). Trener: Razvan Lucescu.

Žuti kartoni: Sigur 63. (Hajduk), Tsingaras 32., Brandon 40., Schwab 82., Baba 87. (PAOK)

Crveni kartoni:-



Tagovi

HajdukPAOKKonferencijska liga

Ostale Vijesti