Hajduk iz Italije dovodi afričkog napadača, ali klub bi mogao napustiti standardni branič

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 19.11.19. | 15:35

Već su krenule pripreme za zimski prijelazni rok.

Nogometaše Hajduka u petak očekuje najteži mogući ispit u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi. S početkom od 18 sati na Maksimiru će tražiti pozitivan rezultat kako bi zadržali isto odstojanje – ili ga smanjili – u odnosu na domaćina Dinama.

Zagrebački klub ima četiri boda više i utakmicu manje od Bilih, stoga će gostima biti prijeko potreban pozitivan rezultat u tom ogledu. Prema svemu sudeći, ako bude zaigrao na toj utakmici (imao manjih problema s ozljedama), Ardianu Ismajliju to bi mogao biti posljednji hrvatski derbi u kojemu je istrčao na travnjak.

Kako prenosi 24sata, splitski klub bi mogao prodati 23-godišnjeg stopera u Serie A, a najviše ga prate Bologna i Atalanta. Oba kluba gledala su ga nekoliko puta ove sezone, a on je svojim partijama zadovoljio kriterije talijanskih prvoligaša. Albanca u reprezentaciji vodi s izborničke klupe Edoardo Reja, iskusni talijanski trener koji mu definitivno može biti preporuka.

Ismajli ima aktualan ugovor s Hajdukom do 2022. godine, a prema Transfermarktu procijenjen je na milijun eura.

S druge strane, vrhuška kluba s Poljuda, unatoč odlasku sportskog direktora Saše Bjelanovića i dopredsjednika Lukše Jakobušića, radi na dovođenju pojačanja.

Isti izvor navodi da je ponovno na radar Splićana stigao gambijski napadač Lamin Jallow. Riječ je o 23-godišnjem igraču talijanskog drugoligaša Salernitane za koji je ove sezone zabio četiri gola u osam susreta.

Reprezentativni je suigrač Hamze Barrya te navedeni izvor koketira s mogućnošću njegovog dolaska. Aktualan ugovor sa Salernitanom traje mu do 2023. godine, a prema Transfermarktu je procijenjen na 1,6 milijuna eura. Još je nosio dres Chieva, Cittadelle i Trapanija, a karijeru je počeo u Bakau Unitedu u rodnoj Gambiji.

<iframe width="640" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/0HdKXYmhE3g" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Ardian IsmajliLamin JallowLamin JallowSalernitana

Ostale Vijesti