Hajduk ima veliku prednost za uzvrat - Balić i Kiš doveli Torcidu u ekstazu! (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 31.07.15. | 00:00

Drugi čin hrvatsko-norveškog nogometnog dvoboja pripao je našim nogometašima. Hajduk je s 2:0 pobijedio Stromsgodseta i stekao veliku prednost pred uzvrat.

Navijači Hajduka će se očigledno ove sezone morati priviknuti na velike oscilacije u izvedbama njihovih ljubimaca. Nakon katastrofe u Puli i poraza od 4:1, danas su Splićani odigrali odličnu utakmicu protiv Stromsgodseta i pobijedili s 2:0.

Utakmica je od početka bila predodređena za pozitivan ishod. Poljud je bio prepun, oko 25 tisuća navijača našlo je svoja mjesta na splitskom stadionu, a atmosfera je bila fantastična.

'Žrtvovanje' utakmice protiv Istre očigledno je imalo smisla. Nosioci igre Hajduka odigrali su odličnu utakmicu, a još jednom se pokazalo kako je Franck Ohandza veliko pojačanje za splitsku momčad. Kamerunac je odigrao dobru partiju, pogotovo u prvom poluvremenu. Neprestano je probijao protivnike, pokazao da osim nevjerojatne brzine ima i veliku snagu te tehniku i često prijetio golu Stromsgodseta. U nekoliko je navrata odigrao dobre povratne lopte nakon što bi probijao stranu, ali njegovi suigrači na žalost nisu bili precizni.

U tim prodorima priključio mu se Nikola Vlašić koji je još jednom pokazao da se radi o vanserijskom talentu. Trener Damir Burić ga je prebacio na desnu stranu, a on odgovorio sjajnom igrom. Probijao je protivničkog igrača Hampusa kako god je htio, a praktično je nevjerojatno koliko taj mladić ima snage. Ponekad se činilo kao da ga cijela obrana Norvežana ne može srušiti.

Vlašić i Ohandza su nosili Hajduk u prvom dijelu, ali je prvih 45 minuta ipak završilo bez golova. Imao je Hajduk nekoliko šansi, ali su napadači bili neprecizni ili je gostujući golman Pettersen bio dobro postavljen. S druge strane, gosti su također imali nekoliko šansi. Najviše su prijetili iz kontranapada, ali Hajdukova obrana je bile koncentriranija nego u ranijim utakmicama pa nije bilo previše izrazitih prilika.

U drugom poluvremenu je ritam malo pao, a izgledao je da Stromsgodset preuzima inicijativu. No, nakon prvih 15-ak minuta u kojima je Hajduk izgledao nešto usporenije, Splićani opet preuzimaju kontrolu nad utakmicom za što su nagrađeni s dva gola.

Prvog je postigao Andrija Balić. Tudor je gurnuo loptu Jeffersonu na desnom krilu, Brazilac ubacio u sredinu, netko iz obrane gostiju odbio, a Balić smireno primio loptu prsima na više od 20 metara i zabio sjajan gol.

Poljud je eksplodirao, Hajduk malo smirio igru, Norvežani pokušali napasti, a onda su u sudačkoj nadoknadi primili još jedan gol. Strijelac je ovaj put bio Tomislav Kiš koji je bio najviši u skoku nakon još jednog ubacivanja Nikole Vlašića.

Hajduk je večeras pokazao svoje najbolje lice, a ono može veseliti navijače splitskog kluba. Razigrani prema napadu, bez previše grešaka u obrani i s dobrim vodstvom s klube, Splićani imaju veliku prednost pred uzvrat koji se igra za sedam dana. U Norveškoj treba odigrati sličnu utakmicu i dovesti se u play-off za Europsku ligu.

Europska liga, 3. pretkolo:

Hajduk – Stromsgodset 2:0 (Balić 67, Kiš 90')

(Foto: Pixsell)


Tagovi

StromsgodsetTomislav KišAndrija Balić

Ostale Vijesti