Hajduk ga prodao za 150 tisuća eura, danas zabija gol po utakmici

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 05.05.19. | 10:05

Kakav propust splitskog kluba.

Loša transfer politika, kupovina stranaca sumnjive kvalitete i zanemarivanje igrača iz vlastitog pogona. Zvuči poznato? Tako bi nekako mogli opisati transfer politiku Hajduka u zadnjih desetak godina, sve s jednim zajedničkim nazivnikom - izoostankom rezultata. 

U ovaj opis savršeno se uklapa i slučaj Tomislava Kiša, pomalo zaboravljenog napadača koji se ove sezone skrasio u Žalgirisu. No, vratimo se na njegovo razdoblje iz Hajduka. U redovima bijelih odigrao je 42 utakmice i zabio 9 golova uz tri asistencije, no treba reći kako je ukupno odigrao samo 1563 minute, a da je prerijetko dobivao minutažu u kontinuitetu.

Uzevši to u obzir, možemo zaključiti kako je solidno koristio svoju minutažu, pogotovo jer se radilo o vrlo mladom igraču, svega 18 godina imao je u trenutku debija za Splićane. 

Ipak, na Poljudu nisu imali sluha za njegov status i igrački razvoj te ga u ljeto 2015. godine za smiješnih 150 tisuća eura prodaju u belgijski Kortrijk. Kiš je, potom, sjajno igrao i za Cercle Brugge te solidno za bjeloruski Soligorsk, da bi se ovog siječnja skrasio u Litvu. 

A na sjeveru Europe potpuno je proigrao. U prvih osam nastupa za Žalgiris u prvenstvu Litve, Kiš ima sjajan učinak od osam golova i dvije asistencije. Naravno, vodeći je strijelac prvenstva s dva postugnuta gola više od prve pratnje, dok njegov klub s 19 osvojenih bodova predvodi prvenstvenu tablicu. 

(foto: Pixsell)


Tagovi

Tomislav Kiš

Ostale Vijesti