Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Hajduk bez trojice igrača ulazi u derbi, ali isto toliko mu se i vraća, Dinamo je kompletan

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 23.04.21. | 10:08

Ono što bi moglo zadavati Krznaru probleme je umor, jer Dinamo igra u žestokom tempu. Cijeli travanj modri igraju utakmice praktički svaka tri dana i zato je trener najavio kako bi protiv Hajduka mogao odmarati nekoliko igrača

Ulazimo u nikad luđu završnicu HNL-a. Zanimljivo je gore, zanimljivo je dolje, a posebno zanimljivo bit će u nedjelju, kada se igraju dvije itekako važne utakmice. Dvoboj Rijeke i Osijeka bit će uvertira u najveći hrvatski derbi, u kojem Dinamo dočekuje Hajduk.

Bez obzira na položaj na ljestvici, sudar hrvatskih nogometnih divova uvijek izaziva posebnu pažnju, a pogotovo sad, kada su bodovi od velike važnosti i jednim i drugima. Dinamu trebaju kako bi ostao vodeći, a Hajduku kako bi se dodatno uključio u borbu za Europu.

Iako je favorita u susretima poput ovog nezahvalno isticati, s tom ulogom u nedjelju će istrčati dinamovci. Ne samo zbog pozicije na ljestvici i 24 boda prednosti, već i zbog igračkog kadra. Naime, Splićani u najveći hrvatski derbi ulaze sa samo jednim bodom iz posljednje dvije utakmice, ali i bez najboljeg igrača.

Marko Livaja je u koprivničkom dvoboju protiv Slavena Belupa zaradio treći žuti karton i isključio se iz derbija, u kojem neće biti ni desnog beka Darka Todorovića. No, on je, ipak, manji problem od Livaje. Treneru Paolu Tramezzaniju nove muke zadala je i ozljeda Kristiana Dimitrova, jedinog strijelca iz Koprivnice, koji je treći igrač izvan pogona za nedjeljni susret.

No, njegov izostanak neće se toliko osjetiti, jer se isto toliko igrača, trojica, vraćaju u kadar. To vrijedi za stopere Marija Vuškovića i Stefana Simića, odnosno zadnjeg veznog Marca Fossatija. Svi oni trebali bi naći svoje mjesto u udarnoj postavi.

S druge strane, Dinamo nema toliko problema. Točnije, nema ih uopće, izuzmemo li mladog Britanca Roberta Lee Burtona, koji mora odraditi još jednu utakmicu kazne zbog crvenog kartona zarađenog protiv Istre. No, on je ionako igrač koji gotovo sigurno ne bi dobio minute u nedjeljnom okršaju.

No, ono što bi moglo zadavati Krznaru probleme je umor, jer Dinamo igra u žestokom tempu. Cijeli travanj modri igraju utakmice praktički svaka tri dana i zato je trener najavio kako bi protiv Hajduka mogao odmarati nekoliko igrača.

Međutim, mogla bi to biti i pila naopako, jer odmoriti nekoga poput Ademija, Oršića, Petkovića, Ivanušeca ili standardnog stoperskog dvojica, moglo bi se pokazati skupim potezom. Naime, pred Dinamom je ključni dio sezone, četiri utakmice u kojima mora biti maksimalan kako ne bi doveo u pitanje obranu naslova prvaka.

Nakon Hajduka, slijedi mu tri dana kasnije polufinale kupa protiv Gorice, a zatim tri uzastopna gostovanja u Koprivnici, Splitu i Rijeci. Niz je to u kojem se lomi prvenstvo i ako Dinamo iz njega izađe s barem devet osvojenih bodova, bit će na korak do novog naslova.

Krznar je toga itekako svjestan i vidjet ćemo hoće li se kockati i odmarati igrače u najvećem hrvatskom derbiju, kao što je to najavio.


Tagovi

Dinamo ZagrebHajdukPrva HNLMarko LivajaDarko TodorovićKristian DimitrovMario VuškovićMarco FossatiStefan Simić

Ostale Vijesti