POOL/Action Images
POOL/Action Images

Hajduk bez petorice u Šibeniku, prilika za Katića i Kačaniklića

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 11.10.21. | 11:11

U nedjelju Splićani gostuju na Šubićevcu, biti će to prilika da vidimo koliko je kvalitetan i širok kadar Jensa Gustafssona

Koliko je širok i kvalitetan Hajdukov kadar donekle ćemo doznati u idućem kolu HNL-a u kojem Splićani idu u goste Šibeniku. Marko Livaja neće igrati na Šubićevcu zbog tri žuta kartona i to je najveći hendikep za Bijele, a zbog lakših ozljeda izvan stroja su Filip Krovinović i Josip Elez. Dakle, najmanje trojica iz idealne postave neće biti na raspolaganju Jensu Gustafssonu, a ovog tjedna liječnička služba Hajduka imati će zadatak da osposobi za igru Josipa Vukovića. Standardni veznjak ima manjih problema s mišićem pa je preskočio nekoliko treninga i nije igrao u prijateljskoj utakmici protiv Zadra. Još od ranije na duže su vrijeme izvan momčadi Samuel Eduok i Josip Posavec, a tek ćemo u četvrtak ili petak znati u kakvom će stanju biti šestorica Hajdukovih reprezentativaca.

Jasno je da će švedski trener ovog tjedna najviše razmišljati kako zamijeniti Livaju, najboljeg igrača i strijelca ove sezone. Nema Hajduk niti blizu igrača njegovih karakteristika, asistenta i strijelca u jednom, pa će možda promijeniti formaciju. Glavna napadačka snaga trebao bi biti Slovenac Jan Mlakar, u prijateljskoj utakmici protiv Zadra raspoložen kao asistent i strijelac. U prvenstvu je posljednji put postigao gol prije dva mjeseca, u gostima kod Gorice, ali važna je bila njegova asistencija za gol Livaje protiv Lokomotive, dostatan za tri boda.

Uz Mlakara mogao bi zaigrati mladi Marin Ljubičić, uvijek motiviran i željan igre, treba vidjeti u kakvom će se stanju vratiti iz U21 reprezentacije. Treća opcija je Dimitrios Diamantakos, Grk je u Zadru dvaput zatresao mrežu, da pokaže da je i on tu ako zatreba Gustafssonu.

Umjesto Krovinovića moglo bi se otvoriti mjesto za Alexandra Kačaniklića, iskusni Šveđanin zna igrati iza leđa napadača, ovisno o formaciji koju će koristiti njegov sunarodnjak Gustafsson. Ako se odluči na 4-2-3-1 onda bi Kačaniklić mogao biti u sredini trojca iza napadača, Sahiti desno, a Melnjak ili Biuk lijevo. Iza njih bi trebali igrati Fossati i Vuković, ako mu se ozljeda ne pogorša.

Što se tiče zamjene za Eleza tu Gustafsson ima najmanje briga, Nikola Katić je zdrav i spreman za sve napore. U Zadru je postigao gol, znamo da je jak u napadačkom skoku, a trenutak kada je zatresao mrežu izazvao je u njemu velike emocije. Što je razumljivo, samo on zna što je prošao tijekom rehabilitacije od ozljede.

„Svaka mi utakmica puno znači, da mogu napredovati iz dana u dan nakon rehabilitacije. Sve je dobro, tu sam da se nametnem, da igram i da pomognem Hajduku. Radim maksimalno, trener će odlučiti tko će igrati“, rekao je Katić nakon prijateljske utakmice u Zadru.

Do nedjelje na Šubićevcu Bijeli će na treninzima iskušavati sve opcije, Šibenik će biti pravi ispit za igrače koji su manje igrali. Do sada bez Livaje nije išlo, možda nedjelja donese promjene na bolje.


Tagovi

Nikola KatićAlexander KačaniklićHajduk

Ostale Vijesti