Haaland slomio rogove „Bikovima“, Lewandowski zabio 33. prvenstveni gol (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 20.06.20. | 17:30

Odigrano je pretposljednje kolo Bundeslige.

Pretposljednje, 33. kolo Bundeslige, odigrano je u subotu poslijepodne u kojemu je Borussia Dortmund zacementirala drugo mjesto. U derbiju kola pobijedili su RB Leipzig rezultatom 0:2, a jedini strijelac na utakmici bio je – tko drugi nego – Erling Braut Haaland koji je postigao oba gola.

Proradila je mlada kombinacija žuto-crnih, asistent je bio Giovanni Reyna, a norveški golgeter poentirao je u 30. minuti.

Konačnih 2:0 Haaland je postavio u sudačkoj nadoknadi, točnije u trećoj minuti, a asistent je ovog puta bio Julian Brandt koji je i kod prvog gola odigrao važnu ulogu. Bili su ovo 12. i 13. gol norveške senzacije u Bundesligi ove sezone, a sveukupno je u ovoj sezoni zabio 44 gola, računajući i prvi dio u dresu RB Salzburga.

Dodajmo i da je za poraženu momčad „Bikova“ od 39. minute zaigrao i Dani Olmo, koji je ušao umjesto Marcela Sabitzera.

Iako je Haaland pokazao je prava gol-mašina, ponovno je na naslovnicama kao glavni svjetski golgeter ipak Robert Lewandowski.

Poljak je stigao do brojke 33 prvenstvena gola u Bundesligi, postao je prvi stranac s više od 31 gola u njemačkom prvenstvu, a danas je bio dvostruki strijelac protiv Freiburga.

Poveli su momci Hansija Flicka u 15. minuti, Lewa je bio asistent, a lijepo je s ruba šesnaesterca poentirao Joshua Kimmich. Prvi gol Lewandowski zabija u 24. minuti, a 13 minuta kasnije zabija i svoj drugi gol.

Jedini gol za Freiburg postigao je Holer u 33. minuti utakmice.

 

 

 

(Foto: Ronny Hartmann/Pool via REUTERS)


Tagovi

Erling HaalandRobert LewandowskiGiovanni ReynaJoshua Kimmich

Ostale Vijesti