MNK Futsal Dinamo
MNK Futsal Dinamo

Gužva na vrhu ljestvice, Dinamo bi danas mogao dodatno zakomplicirati situaciju

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 12.02.23. | 11:12

Derbi u Domu sportova II zaključit će 13. kolo 1.HMNL, a onda slijedi prvenstvena pauza zbog Završnice Hrvatskog malonogometnog kupa, a koja će se od 17. do 20. veljače također održati u Domu sportova II.

Nakon što je dubrovački Square teže od očekivanog svladao Osijek u Dubrovniku s 3:2, u utakmici u kojoj je svih pet pogodaka palo u prvom dijelu, nakon što je Olmissum, lakše od očekivanog (budući da se klub prije par dana razišao s dugogodišnjim trofejnim trenerom Dujom Maretićem), svlado Torcidu u Splitu 4:1, a Crnica je efikasnom i pragmatičnom igrom nadivisila Futsal Pulu s 4:2, situacija na prvenstvenoj ljestvici 1.HMNL je sljedeća.

Tri najbolje momčadi dosadašnjeg dijela lige imaju po 24 boda, s time da Novo Vrijeme danas mora odigrati utakmicu 13. kola protiv Futsal Dinama u njegovom Domu sportova II. Crnica ima četiri boda manje, a Vrgorac pet.

U slučaju da Futsal Dinamo pobijedi Makarane u svojoj dvorani, Zagrepčani će se izjednačiti s Vrgorcem na petom mjestu s 19 osvojenih bodova. U tom slučaju šest najboljih momčadi države bilo bi smješteno u svega pet bodova razlike od čega bi tri najbolje imale jednak broj bodova. Takav scenarij samo bi išao u prilog tezi o najizjednačenijem hrvatskom prvenstvu uopće.

Da takav scenarij nije neralan potvrđuje forma obje momčadi. Purgeri su zabilježili loši ulazak u sezonu, prvu pobjedu zabilježili su tek u sedmom kolu, a onda su u osmom upisali domaći poraz od Crnice. U posljednjem jesenskom kolu Futsal Dinamo je ipak svladao u gostima Vrgorac s 3:0 i tako barem donekle popravio raspoloženje pred zimsku pauzu.

Imenima jaku Dinamovu momčad na zimu je pojačao ponajbolji hrvatski igrač futsala ikad, Tihomir Novak, koji i s 35 na leđima igra u jako dobroj formi i, prije svega, momčadi donosi sigurnost, a Dinamovim protivnicima je autoritet. U 2023. Futsal Dinamo je remizirao na teškom gostovanju kod (jednog odvodećih momčadi lige) Squarea (2:2), zatim je nakon lošeg prvog i sjajnog drugog poluvremena uvjerljivo svladao Universitas (6:1), a onda je pobijedio i viceprvaka Pulu u SD Mate Parlov.

S druge strane, Novo Vrijeme je 2022. zaključilo upravo porazom u Puli (1:2), a onda su u prve dvije utakmice u 2023. remizirali u Osijeku (5:5) i izgubili kod Olmissuma (2:3). Tek u trećem proljetnom kolu Makarani su na domaćem parketu svladali Torcidu (6:2), na krilima trostrukog strijelca i najboljeg igrača Hrvatske u 2022. Tonija Jelavića te tako prekinuli seriju od tri utakmice bez trijumfa.

Prva međusobna utakmica sezone bila je vrlo interesantna. Dinamo je u prvom dijelu igrao odlično, na odmor se otišlo s 2:0 prednosti Plavih da bi Novo Vrijeme u nastavku utakmice stiglo do preokreta i tri boda, a pobjednički gol Makarani su zabili sa 'zvukom sirene' u trenucima kada je Dinamo u igri s golmanom-igračem izgubio loptu. Posljednji dvoboj ova dva suparnika u Domu sportova II prošle sezone završio je 5:2 pobjedom Futsal Dinama.

Jedna napeta i neizvjesna utakmica očekuje se, a to garantiraju reprezentativna imena u kadrovima obje momčadi (Toni Jelavić, Luka Suton, Luka Perić, Kristijan Posrtužin, Kristian Čekol, Mateo Mužar, Ante Piplica, Filip Bašković), klasinih igrača poput Tihomira Novaka, Vedrana Kazazića, Zvonimira Šućura te dva Brazilca u redovima Novog Vremena (Rafael Lima i Jefferson Ferreira).

Ni Matija Đulvat ni Ivan Božović nemaju suspendiranih igrača, a ovaj dvoboj ujedno će biti i sjajna uvertira za završnicu Hrvatskog malonogometnog kupa, a koja se od 17. veljače do 20. veljače održava u Domu sportova II, u organizaciji Hrvatskog nogometnog saveza i domaćinstvu Futsal Dinama.

Na završnici Kupa, osim današnja dva protagonista, sudjeluju još Futsal Pula, Crnica i Torcida iz 1.HMNL, te Bjelovar, Murter i Šibenik 1983 koji su članovi 2.HMNL-a.

Ulaznice za današnju utakmicu koja počinje u 16 sati mogu se kupiti od 15 sati na blagajni dvorane II Doma sportova, a na samom dvoboju moći će se kupiti ulaznice za sva tri dana Završnice kupa, objavio je Futsal Dinamo.

Današnji susret prenosit će se i na YouTube kanalu Futsal Dinama.



Tagovi

FutsalFutsal DinamoMNK Futsal DinamoNovo Vrijeme Apfel1.HMNLPrva HMNL

Ostale Vijesti