Action images
Action images

Guardiolin City srušio rekord engleskog nogometa

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 10.02.21. | 21:39

Voljeli ga ili ne, Španjolac je još jednom dokazao da je jedan od najboljih trenera na svijetu.

Manchester City rutinskom se pobjedom protiv Swansea Cityja u Walesu plasirao u 1/4 finala FA kupa. Građani su u konačnici slavili rezultatom 1:3, što i nije toliko loše iz perspektive domaćina ako uzmamo u obzir kakvu smo utakmicu gledali.

Rodri je bio dvostruki asistent, u listu strijelaca upisali su se Walker (30'), Sterling (47') i Gabriel Jesus (50'), a počasni pogodak za domaći sastav postigao je Whittaker (77') koji je u igru ušao 11 minuta ranije.

Utakmica sama po sebi nije ponudila nikakva iznenađenja. Gosti su imali posjed, veći broj udaraca, velikih prilika, u konačnici i pogodaka. Domaćin se nadao senzaciji, ali protiv ovako dobrog Cityja to je gotovo pa nemoguće.

Zanimljivo, ovo je bila 15. uzastopna pobjeda Manchester Cityja u svim natjecanjima. Posljednji put kad nisu slavili dogodilo se sredinom prosinca prošle godine. Njihov protivnik? Slaven Bilić i njegov WBA.

Bivšem hrvatskom izborniku to je ujedno bila i posljednja utakmica na klupi Baggiesa, a izgleda kako je baš taj ogled na Etihadu bio okidač za sve ono što je uslijedilo.

Nakon tog susreta, redom su padali: Southampton, Arsenal, Newcastle, Chelsea, Manchester United, Birmingham City, Brighton, Crystal Palace, Aston Villa, Cheltenham, WBA, Sheffield United, Burnley, Liverpool i večeras Swansea. Nevjerojatan niz pobjeda vrijedan divljenja!

No, Građanima neće biti lako nastaviti ga jer samo do kraja veljače imaju nekoliko zahtjevnih ogleda. Prvo im u goste dolazi Tottenham, nakon čega imaju čak tri gostovanja zaredom. Protivnici? Everton, Arsenal i Borussia Monchengladbach.

Prije uzvrata na Etihad im dolaze West Ham i Manchester United, nakon čega još imaju jednu 'lakšu' utakmicu - protiv Fulhama u Londonu.

Nitko prije nije uspio vezati 15 pobjeda u svim natjecanjima, a ako Pepova 'mašinerija' bude sretne ruke, odnosno noge, on bi se mogao dodatno povećati.

Voljeli ga ili ne, Španjolac je još jednom dokazao kako je jedan od najboljih nogometnih trenera te da voditi City nije nešto što može 'svako'.

Za kraj ćemo vas podsjetiti kako Pep već neko vrijeme ne može računati na svojeg prvog napadača, Kuna Aguera, pa tako ni ne želimo razmišljati što bi bilo da je najbolji strijelac u povijesti Manchester Cityja sto posto fit.

Bilo kako bilo, nakolon do poda, Građani!



Tagovi

Manchester CityFA CupSwansea City

Ostale Vijesti