Guardiola: "Haaland je pokazao nesebičnost, ali ovo se ne smije raditi. On je morao izvesti penal"

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 07.05.23. | 09:55

Strateg Građana nije oduševljen potezom norveškog napadača

Otočke mediji danas zabavlja situacija s utakmice Man. Cityja i Leedsa. Građani su u tom ogledu slavili s 2-1 pogocima Gündogana, a koji je imao priliku zabiti i hat trick u 84. minuti, no nije realizirao jedanaesterac.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Inače je Erling Haaland zadužen za izvođenje penala, no norveški napadač je ovog puta nesebično prepustio loptu suigraču kako bi ovaj zabio i treći pogodak na utakmici. No, Gündogan nije uspio, a Leeds je u narednom napadu smanjio na 2-1.

Taj potez je razljutio Pepa Guardiolu.

„Da je Guüdogan zabio, sve bi bilo u redu. Hat-trick, sjajno, idemo dalje... Ali izvođač je izvođač. Na 2-0 je to posao, posebno u engleskoj ligi. Nije to situacija u kojoj se smije zaboraviti tko izvodi penale, to se ne smije“, rekao je Guardiola, pa dodao:

„U Engleskoj utakmica na 2-0 nije gotova. Da je bilo 4-0 i deset minuta do kraja, onda OK... Htio sam da penal izvede igrač koji to inače radi. To znači Haaland ili Mahrez. Međutim, i ova situacija pokazuje kakva je osoba Erling. Htio je usrećiti suigrača, pokazao je da su mu suigrači jako bitni. Poštujem taj Haalandov potez, ali je ipak on trebao izvesti penal jer je specijalist za to“. (rv)



Tagovi

Manchester CityErling HaalandPep GuardiolaPremier ligaLeeds United

Ostale Vijesti