Jeff Hanisch-USA TODAY
Jeff Hanisch-USA TODAY

GSW nadomak Konferencijskog finala, Boston u gostima do poravnanja, Horford briljirao (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 10.05.22. | 08:49

Sjajnu utakmicu odigrao je veteran koji je skupio 30 poena (5/7 šuta za tri), s tim da je veliku pomoć imao u Tatumu koji je imao isti učinak. Curry je ponovno bio na razini zadatka u svojem domu, dok Ja Moranta opet nije bilo što je preveliki udarac za Memphis.

Golden State Warriorsi stigli su nadomak Konferencijskog finala pobijedivši Memphis rezultatom 101:98 u četvrtoj utakmici u seriji čime je ukupan rezultat sad 3:1. Curyy je ponovno bio prvo ime domaćeg sastava, zabio je 32 poena (4/14 za tri), s tim da tom učinku treba pridodati 5 skokova i 8 asistencija. Wiggins se zaustavio na 17, Thompson i Poole zabili su 14 poena, a zanimljivu utakmicu odigrao je Draymond Green koji je odigrao odličnu obrambenu i po dobrom starom običaju krajnje limitiranu napadačku utakmicu (2 poena, 10 skokova, 5 asistencija).

Gosti su bili bez Ja Moranta pa su tako u prvom planu završili Jackson Jr. (21 poen, 5 skokova) i Adams (13 poena, 15 skokova), dok je onaj od kojeg se očekivalo da danas eksplodira, Desmond Bane, odigrao jedan jako loš ogled.

Zanimljivo je kako je Memphis u jednom trenutku vodio čak 12 razlike, u posljednju četvrtinu ušli su sa +7 pa na kraju sve prokockali. Curry je bio clutch, od svoja 32 poena njih 18 zabio je u posljednjoj četvrtini te je baš on glavni razlog zašto je Kerrova momčad u Zaljevu pred nešto više od 18 tisuća gledala ostvarila svoju treću pobjedu u ovoj seriji.

Druga utakmica dana bio je ogled Bucksa i Celticsa u kojoj su gosti (pomalo neočekivano) slavili i samim time poravnali rezultat u seriji na 2:2. Na kraju je na semaforu bilo 108:116, a uvjerljivo dva najbolja pojedinca bili su Al Horford i Jayson Tatum, svaki sa po 30 poena.

Inače, Udoka je u ovom ogledu koristio malu rotaciju, igrala su osmorica igrača, s tim da je Pritchard na terenu proveo 13, a Theis 10 minuta. Sjajno su odigrali gosti u posljednjoj četvrtini u kojoj su ubacili 43 poena te na taj način anulirali prednost domaćeg sastava, a posebno je briljirao Al Horford s kojim se Giannis malo 'zakrvio'. Ipak, valja istaknuti kako je postalo 'smiješno' kakvo si suđenje u NBA ligi dozvoljavaju pojedinci te je veliki problem taj što su sa svojim odlukama u stanju u potpunosti usmjeriti utakmicu u jednom smjeru. Sinoć je primjerice Giannis dobio tehničku nakon što se zagledao u Horforda nakon jednog zakucavanja, što je zaista smiješno. Doduše, vidjeli smo to i 90. godina kad su na parketima bili malo opasniji momci, ali pogled kakvog upute Giannis ili Rasheed Wallace prema Ronu Gattersonu.

„Mi ovdje u Bostonu volimo Ala“, rekao je poslije utakmice Marcus Smart pa dodao: „Najbolji veteran kojeg smo ikada imali. Uvijek kad uđe na parket napravi razliku. U devet od 10 slučajeva kad radi stvari po svome na kraju bude u pravu“, priča Marcus Smart.

Bila je ovo emotivna utakmica za mene, drago mi je zbog momčadi, važno je da smo slavili“, dodao je sam Horford kojem je ovo bio rekord karijere u doigravanju.

NBA, 10. svibnja

Istočna konferencija, polufinale

Milwaukee – Boston 108:116 (2:2)

Zapadna konferencija, polufinale

GSW – Memphis 101:98 (3:1)

*U zagradama su napisani rezultati u serijama


Tagovi

Golden State WarriorsStephen CurryAl HorfordBoston CelticsMilwaukee BucksMemphis GrizzliesNBA doigravanjeplayoffNBA

Ostale Vijesti