GRUPA C: Njemačka zabila osam 'komada', Sjeverna Irska zaustavila Prosinečkog

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 11.11.16. | 22:40

Nadali smo se da bi Robert Prosinečki sa svojim Azerbajdžanom mogao iznenaditi u Sjevernoj Irskoj, ali to se ipak nije dogodilo.

Grupa C nije ponudila nikakvih iznenađenja u večerašnjim utakmicama – sve tri favorizirane momčadi, Njemačka, Češka i Sjeverna Irska, upisali su nove bodove.

Iako je utakmica između Češke i Norveške nominalno glasila kao jedna od najzanimljivijih u večerašnjem programu kvalifikacija, Češka je sigurno došla do prve pobjede u kvalifikacijama koja ih vraća u borbu za prolazak skupine. Česi su u vodstvo došli u 11. minuti nakon odličnog kontranapada kojeg je povukao Krejcl, a realizirao Krmencik. Nakon toga su kontrolirali utakmicu, a pobjedu potvrdili u 47. nakon greške obrane Norveške koja je dopustila da lopta upućena Zmrhalu doslovno prođe 'kroz njih'. King je 3 minute prije kraja postigao gol za Norvešku, ali to nije bilo ništa više od 'počasnog gola'.

Azerbajdžan je odlično krenuo u kvalifikacije – Robert Prosinečki je upisao dvije pobjede i remi u gostima kod Češke, ali je Sjeverna Irska večeras pokazala kako ne želi biti samo 'one hit wonder', odnosno kako, na krilima nastupa na Euru u Francuskoj, želi ostati u utrci za SP u Rusiji. Već standardno, prvi gol za Sjevernu Irsku je dao Lafferty, a McAuley i McLaughlin su doveli Sjevernu Irsku na drugo mjesto tablice grupe C.

Na prvom mjestu je Njemačka koja je uvjerljivo pobijedila San Marino. I uoči utakmice se znalo da je pitanje samo s koliko će pogodaka 'Elf' slaviti, a na kraju se sve završilo s 5 golova u mreži San Marina. Tri je postigao Gnabry, dva Hector, po jedan Khedira i Volland, a jednom je loptu u svoju mrežu pospremio Stefanelli.

Grupa C

Češka – Norveška 2:1 (Krmencik 11', Zmrhal 47'/King 87')
Sjeverna Irska – Azerbajdžan 4:0 (Lafferty 28', McAuley 40', McLaughin 66')
San Marino – Njemačka 0:8 (Khedira 7', Gnabry 9', 58', 76', Hector 32', 65', Stefanelli 82'-ag, Volland 86')

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Njemačka nogometna reprezentacijanogometna reprezentacija Sjeverne Irskeazerbajdžanska nogometna reprezentacijačeška nogometna reprezentacijakvalifikacije za SP u Rusiji

Ostale Vijesti