Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Grezda nadomak odlaska u Mađarsku, pogreška Riječana od 350 tisuća eura u Spartak

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 31.01.21. | 08:39

Prijelazni rok u 1.HNL otvoren je do 17. veljače, ali mnogo ranije mogli bismo vidjeti neke zanimljive izlazne transfere.

Za razliku od Hajduka i Dinama, Osijek je jučer opravdao ulogu favorita te su u utakmici protiv Istre 1961 slavili s rezultatom 1:0. Nenad Bjelica rekao je po završetku susreta kako je to možda i najgora utakmica otkako je on došao na klupu Osječana, ali ono najvažnije – tri boda – su upisana.

Momčad Nenada Bjelice jučer nije djelovala pretjerano dobro, ali ono što može veseliti trenera Osječana je to da on na raspolaganju ima izvrsnih 25 igrača. Širinu poput Osijeka u 1.HNL ima još samo Dinamo, a možda baš zato te dvije momčadi nakon 18 odigranih kola imaju isti broj bodova te se nalaze na diobi prvog mjesta.

Ove zime spominjao se mogući dolazak Šime Gržana, ali te priče su se nekako s vremenom ugasile. Istra 1961 nije u mogućnosti pustiti svojeg najboljeg igrača, a da za to u zamjenu dobiju četiri igrača na posudbu. Po njima, manji rizik i manji 'minus' ostvarit će tako što će Gržana zadržati do kraja sezone, nakon čega on može gdje god hoće. Osijek ili inozemstvo, tek treba vidjeti…

Osijek kupuje, Osijek prodaje. Ono što ste imali prilike prvi pročitati na Germanijaku, a to je da Eros Grezda nije u ozbiljnim planovima Nenada Bjelice i da mu se sprema transfer, svakim je danom sve bliže realizaciji. Iako su naše informacije bile takve kako je Grezda na meti nekih klubova iz Južne Koree i Poljske, Sportske novosti javljaju kako su se sad u igru uključili neki mađarski klubovi koji čak malo i vode nad svojim konkurentima u borbi za potpisom povremenog reprezentativca Albanije. Je li riječ o Ferencvarošu, MOL Fehrvaru, Puškaš Akademiji ili Diosgyoru, saznat će se u narednih nekoliko dana.

Nakon što se apsolvirao istok Hrvatske, okrećemo se zbivanjima na zapadu. Naime, iako se prvotno mislilo kako je Iglesias raskinuo suradnju s Riječanima, on je i dalje član kluba s Rujevice. Njegov status, usprkos tome što je za njega prema Transfermarktu plaćena odšteta od 350 tisuća eura, nije se promijenio te na njega Simon Rožman ne računa u nastavku sezone.

Da budemo precizniji, Rijeka nije za Iglesiasa 'iskeširala' 350 tisuća eura, već se njegov prelazak iz Istre 1961 u Rijeku tako vodi jer su Riječani preko njega kompenzirali neke stare dugove koje su Istrani imali prema njima (postotak od transfera Mate Miloša itd.). Iglesias nije započeo pripreme s Rijekom za proljetni dio sezone, na Rujevici je osvanuo tek nakon što se momčad vratila iz Umaga, a kako sada stoje stvari on će zajedno s Milanom Ristovskim put Slovačke gdje bi do kraja sezone trebao biti na posudbi. Ristovski je već službeno predstavljen kao novi igrač Spartak Trnave, a isto se očekuje i u slučaju španjolskog veznjaka u narednih nekoliko dana.


Tagovi

Eros GrezdaDani IglesiastransferiposudbaSpartak TrnavaMilan Ristovski

Ostale Vijesti