EVA PLEVIER / REUTERS
EVA PLEVIER / REUTERS

Grčki mediji: Kotarski pregovara s PAOK-om, Goričin čuvar mreže blizu odlaska iz Turopolja

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 25.05.22. | 12:57

Ponajbolji čuvar mreže netom završene sezone mogao bi zamijeniti svoj matični Ajax s grčkom adresom.

Dominik Kotarski je, prema mnogima, bio najbolji vratar netom završene sezone u HNL-u. Gazda među vratnicama čak je šest puta bio u najboljoj postavi kola prema izboru portala Germanijak, što je jedino još pošlo za rukom Hajdukovom Lovri Kaliniću. Dominik, inače igrač Ajaxa na posudbi u Gorici, držao je momčad iz Turopolja u igri sjajnim obranama, pa nije za čuditi da su ga predstavnici kluba u više navrata došli gledati na terenu.

No, čini se da ima interesanata i u drugim klubovima. Kako su danas prenijeli grčki mediji, Kotarski je na meti PAOK-a. Jose Boto, sportski direktor Dikefalosa iz Soluna u njemu vidi nasljednika Alexandrosa Paschalakisa koji je najavio odlazak iz kluba po isteku ugovora prvog dana srpnja.

Za sad nema detaljnijih informacija o pojedinostima ovih razgovora, ali kako se navodi, posao je na dobrom putu da bude sklopljen. Uostalom, ionako se čeka ljetni prijelazni rok koji starta prvim danom srpnja.

Podsjetimo, Kotarski je prije četiri godine otišao iz Dinama u Ajax u transferu teškom dva milijuna eura, ali i dalje čeka na svoj debi u prvoj momčadi. S druge strane, za U-21 momčad, koja se natječe u drugom razredu tamošnjeg nogometa, skupio je 61 nastup, pa je tako njegov 'prijelaz' u prvu momčad logičan slijed događaja.

Iako Gorica ima mogućnost otkupa njegovog ugovora, teško je očekivati da će Kotarski s 22 godine starosti i sjajnom sezonom iza sebe ostati u Hrvatskoj. Odlazak u inozemstvo se očekuje, sve ostalo bi bilo veliko iznenađenje.


Tagovi

Dominik KotarskiHNK GoricaAjaxAjax IIPAOK

Ostale Vijesti