GRAFIKA: Tite ništa ne krije - ovo je postava s kojom će Brazil napasti Argentinu

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 09.11.16. | 16:03

Veliki derbi ne samo južnoameričkog, već i svjetskog nogometa igra se sutra navečer.

Brazil protiv Argentine. Nema nogometnog zaljubljenika koji sa zanimanjem ne čeka sve međusobne utakmice ova dva suparnika, a tako će biti i s ovom koja se igra u noći s četvrtka na petak s početkom u 00:45.

Ogled je to u sklopu južnoameričkih kvalifikacija u kojima trenutno Brazil puno bolje stoji od Argentine. Dapače, 'Gaučosi' se trenutno nalaze van pozicija koje vode u Rusiju, a čak im bježi i 5. pozicija koja osigurava doigravanje s predstavnikom Oceanije. S druge strane, Brazil je na vrhu tablice, a 'Selecao' izgleda odlično od kada ga je preuzeo Tite.

Ovaj 55-godišnji trener na klupu je Brazila sjeo ovog ljeta, nakon završenog Copa America, a u četiri nastupa upisao je isto toliko pobjede uz gol-razliku 12:1. Ne igra njegov Brazil možda toliko atraktivno kao neke slavne generacije ove reprezentacije, ali učinkovitost im je ne najvišem nivou. No, za potvrdu svih dosadašnjih rezultata, Titeu treba pobjeda protiv Argentine, pobjeda koja bi (još jednom) bacila naciju u trans.

I dok bi se mnogi treneri uoči ovakve utakmice odlučili na 'igru skrivača', Tite ne odustaje od svojeg otvorenog pristupa pripremi utakmice. Tako je već na treninzima, pred novinarima, uigravao početnu jedanaestoricu koja bi protiv Argentine trebala izgledati ovako:

Alisson – Dani Alves, Marquinhos, Miranda, Marcelo – Fernandinho, Paulinho, Renato Augusto – Coutinho, Neymar, Gabriel Jesus.

Neće Tite puno mijenjati u odnosu na prethodne utakmice. U odnosu na posljednji ogled protiv Venezuele u prvu momčad se vraća tada suspendirani Neymar, a iz nje je ispao Willian, a većina igrača je standardna od početka njegovog mandata.

Tako je na sve četiri utakmice koje je Tite vodio branio Alisson, a ispred njega su ordinirali Dani Alves, Marquinhos, Miranda i Marcelo. Trojac u veznom redu u idealnim bi uvjetima bio Paulinho – Casemiro – Augusto. No, nakon ozljede Realovog veznjaka, u momčad je ušao Fernandinho, a u utakmici protiv Bolivije umjesto Paulinha je igrao Giuliano.

Standardiziran je i brazilski napad. U samom njegovom vrhu u sve je četiri utakmice igrao Gabriel Jesus. Uz Neymara, treći član napadačkog dijela momčadi prvotno je bio Willian, ali je Tite u posljednje dvije utakmice u prvu postavu ipak gurnuo sve boljeg Coutinha koji će i protiv Argentine dobiti prednost u odnosu na igrača Chelseaja.

(Foto: Action Images/LineUpBuilder)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

TiteBrazilska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti