GRAFIKA: Panika u Manchesteru! Pep tjera cijelu momčad vrijednu 200 milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 07.04.16. | 10:58

Što će se dogoditi s momčadi Manchester Cityja sljedeće godine?

'Građani' su sinoć ostvarili dobar rezultat u Parizu u prvoj utakmici četvrt-finala Lige prvaka, no čak i ako City osvoji ovo natjecanje, neminovno će doći do velikih promjena u momčadi. U svlačionicu dolazi Pep Guardiola koji će sigurno željeti nametnuti stil igre kakav je njegovao u Barceloni i Bayernu, a to s ovim igračima nije u mogućnosti.

Mnogo igrača se spominje u kontekstu odlaska s Etihada, a France Football je objavio popis od čak 11 igrača bez kojih bi Guardiola želio krenuti u sljedeću sezonu.

Najviše promjena moglo bi se dogoditi u obrani, počevši s golmanom. Joe Hart jeste dijete kluba, ali bi Guardiola navodno umjesto njega želio vidjeti Marc-Andrea ter Stegena. Na 'listi za ostrel' su i stoperi Kompany, Mangala i Demichelis, desni bekovi Sagna i Zabaleta te lijevi Kolarov.

Što se veznog reda tiče, izgleda kako u Manchester Cityju neće više biti mjesta za Fernanda, Yaya Tourea i Nasrija, a novu sredinu će potražiti i napadač Bony.

Puno velikih imena se nalazi na ovom popisu, a njihova ukupna vrijednost prema Transfermarktu iznosi 186 milijuna eura. 11 igrača bi moglo napustiti klub, a uz malo mašte se od njih može sastaviti i cijela momčad. Igralo bi se u nešto neuobičajenom sustavu, izgledalo bi to dosta defenzivno, ali ne bi bilo toliko loše. Što vi mislite?

Igrači na koje Guardiola ne računa u Manchester Cityju (nakon imena je napisana starost igrača te vrijednost prema Transfermarktu):

Joe Hart – 28 godina, 16 milijuna eura
Vincent Kompany – 29 godina, 30 milijuna eura
Eliaquim Mangala – 25 godina, 26 milijuna eura
Martin Demichelis – 35 godina, 2 milijuna eura
Aleksandar Kolarov – 30 godina, 11 milijuna eura
Pablo Zabaleta – 31 godina, 14 milijuna eura
Bacary Sagna – 33 godine, 7 milijuna eura
Fernando – 28 godina, 16 milijuna eura
Yaya Toure – 32 godine, 20 milijuna eura
Samir Nasri – 28 godina, 21 milijun eura
Wilfried Bony – 27 godina, 23 milijuna eura

Ukupna vrijednost: 186 milijuna eura

(Foto: Action Images/LineUpBuilder)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Pep GuardiolaJoe HartVincent KompanyEliaquim MangalaMartin DemichelisAleksandar KolarovPablo ZabaletaBacary SagnaFernandoYaya ToureSamir NasriWilfried Bony

Ostale Vijesti