Izgubili i novce i igrače: Ovih je 11 igrača United prerano prodao

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 29.03.17. | 14:28

Neki igrači možda nisu trebali napustiti Old Trafford.

Portal za nogometnu statistiku Squawka napravio je zanimljivu listu igrača koje je prodao Manchester United, a možda u tadašnjem trenutku i nije trebao. Radi se o 11 igrača, a lista je sljedeća:

Michael Keane je prodan Burnleyju 2015. godine za 2,5 milijuna eura. Iako je bio omiljen u mlađim dobnim kategorijama, nakon ulaska u seniorsku momčad 'Crvenih vragova' 2011. godine, poslan je na klubove iz Championshipa - Leicester City, Derby County i Blackburn Rovers, nakon čega se vratio u United uoči sezone 2014-15. Debi u Premiershipu je zabilježio u kolovozu i zaigrao protiv Sunderlanda, a onda i sudjelovao u katastrofi Manchestera protiv MK Donsa u Liga kupu. Tadašnji menadžer Louis van Gaal ga je ubrzo poslao na posudbu u Burnley, koji ga je u siječnju otkupio. Od tada je postao engleski reprezentativac i interes za njega su pokazali Liverpool i Everton.

Angel di Maria je u PSG preselio 2015. godine za cifru od 63 milijuna eura. Manchester United je sezonu 2013-14 završio na sedmom mjestu i uoči početka nove sezone, odlučio je duboko posegnuti u džep pa je tako za rekordni iznos iz Real Madrida doveden Angel di Maria. Na početku avanture na Otoku činilo se da će se investicija od 75 milijuna eura isplatiti, ali stvari nisu krenule najbolje za Argentinca, koji nakon godine dana seli u Pariz i u svojoj prvoj sezoni došao je do trostruke krune.

Javier Hernandez je 2014. godine bio na posudbi u Real Madridu, bila je opcija da će ga 'Kraljevići' kupiti, no to se nije dogodilo i United ga je na koncu prodao u Bayer iz Leverkusena za 12 milijuna eura. Na Old Traffordu je proveo pet godina, ali nije se naigrao i odlučio je sreću i veću minutažu potražiti u Njemačkoj. I nije pogriješio. Do sada je zabio 38 golova u 72 nastupa za Bayer.

Patrice Evra je 2014. godine otišao u Juventus, nakon što je u Unitedu bio osam sezona i zabilježio 273 nastupa. I u svojoj prvoj sezoni u redovima 'Stare dame' uspio je doći do dvostruke krune i dogurao je do finala Lige prvaka.

Danny Welbeck te iste godine preselio je u Arsenal. To se nije previše svidjelo navijačima 'Crvenih vragova', budući da se radilo o igraču koji je ponikao iz kluba. Iako je bio jedan od važnijih igrača pod palicom Sira Alexa Fergusona, Van Gaal ga se odlučio riješiti. Imao je doduše i problema s ozljedama,

Jonny Evans je 2015. godine prodan u West Bromwich Albion za osam milijuna eura. Prvotno je bio u planovima Van Gaala, ali ne zadugo i Nizozemac ga se riješio. Sada odrađuje sjajan posao sa Garethom McAuleyjem.

Paul Pogba je u već dobroj poznatoj priči 2012. godine 'potjeran' u Juventus. Vrlo skoro je postalo jasno da je to bila skupa pogreška. Nekoliko godina kasnije, vratio se na Old Trafford ali za nevjerojatni iznos od čak 105 milijun eura.

Gerard Pique je pak 2008. godine preselio u Barcelonu za pet milijuna eura. Kao tinejdžer je stigao iz Barce u United, a povratak u katalonsku momčad je uslijedio 2008. godine.

Giuseppe Rossi je godinu ranije otišao u Villarreal. Radi se o još jednom talentiranom igraču koji se vrlo mlad priključio Unitedu, a prodan je prije nego što se uspio iskazati u prvoj momčadi. Nakon 14 nastupa za seniorsku momčad je preselio u 'Žutu podmornicu'. U iduće četiri sezone je zabio 77 pogodaka u svim natjecanjima za Villarreal, no ozbiljni problemi s ozljedama su ga zaustavili u daljnjem razvoju.

Diego Forlan je 2004. godine odselio također u Villarreal. O njemu se nije previše toga znalo kada je stigao na Old Trafford 2002. godine iz Independientea i činilo se kako se radi o velikom promašaju nakon što u prvih 27 utakmica nije uspio postići pogodak. Mučio se u Unitedu, zabio 17 golova u 98 utakmica ali pamti ga se po njegova dva gola u 2:1 pobjedi nad Liverpoolom. Eksplodirao je u Villarrealu u kojem je zaslužio titulu najboljeg strijelca u Primeri na kraju sezone.

Jaap Stam je 2001. godine otišao u Lazio. Legendarni Sir Alex Ferguson nije napravio mnogo pogrešaka tijekom svoje velike ere na Old Traffordu, ali prodaja Stama bila je jedna od većih. Smatralo ga se stupom obrane i njegov odlazak je mnoge šokirao.

Što kažete na ovaj izbor i je li bilo još kakvih promašaja na Old Traffordu što se prodaje igrača tiče? Svoje odgovore možete ostaviti u komentarima.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Michael KeaneAngel Di MariaJavier HernandezPatrice EvraDanny WelbeckJonny EvansPaul PogbaGerard PiqueGiuseppe RossiDiego ForlanJaap Stam

Ostale Vijesti