Action images
Action images

Građani opasnih namjera ponovno zasjeli na vrh Premier lige, Leicester siguran na Turfu

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 03.02.21. | 21:20

Obje momčadi slavile su identičnim rezultatom.

Nogometaši Manchester Cityja, baš kao i oni Leicestera, očekivano su slavili u prve dvije utakmice na današnjem rasporedu u Premier ligi. Građani su slavili na gostovanju kod Burnleyja, Lisice kod Fulhama, a obje utakmice završile su rezultatom 0:2.

Iako je Turf Moor jedan od onih stadiona na kojima je uvijek veoma zahtjevno doći do sva tri boda, Građani su do njih danas došli poprilično rutinski.

Prvi pogodak na susretu vidjeli smo već u trećoj minuti, a strijelac je bio Gabriel Jesus. Bernardo Silva silovito je potegao nakon što ga je lijepim dodavanjem pronašao Sterling, njegov udarac kratko odbija ponajbolji vratar Premier lige Nick Pope, a na odbijenu loptu odlično reagira Brazilac koji s pet metara glavom nema težak zadatak dovesti svoju momčad u rano vodstvo – 0:1

Tokom svih 90 minuta gosti su bili potpuno dominantni, a svoju bolju predstavu okrunili su novim pogotkom u 38. minuti.

Mahrez je kratko dodao do Gungodana, Nijemac 'napamet' šalje prizemnu loptu u peterac, tamo je Sterling koji, baš kao prethodno Jesus, nema težak posao zabiti pogodak – 0:2

Do kraja utakmice domaćin praktički nije nijednom opasnije zaprijetio prema golu gostiju, dok City, usprkos velikom broju promašenih prilika, na kraju nije bio kažnjen te potpuno zasluženo odlaze s Turfa s nova tri boda na svojem kontu. City je sad ponovno na vrhu Premier lige, a od drugoplasiranog gradskog rivala Uniteda imaju tri boda više, ali i utakmicu manje.

U drugom susretu Leicester je također rutinski slavio protiv Fulhama na njihovom Craven Cottageu u Londonu. Slično kao i u prethodnoj utakmici, oba pogotka vidjeli smo u prvih 45 minuta, a strijelci su bili Ihaenacho (17') te Justin (44').

Lisice djeluju jako dobro, igraju jako zanimljiv nogomet, a valja naglasiti kako je danas ponovno najbolji pojedinac u redovima gostiju bio James Maddison koji je na ovom susretu upisao dvije asistencije. U odstustvu Jamiea Vardyja, Maddison pokazuje kako je on nositelj trenutno trećeplasirane momčadi engleskog prvenstva.



Tagovi

Gabriel JesusIlkay GündoganRaheem SterlingJames Maddisonkelechi Iheanacho

Ostale Vijesti