Govorili su da će biti bolji od Kranjčara, a ispao je velika pogreška Modrih

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 18.11.19. | 08:15

Dinamo ga je 2010. godine platio 200 tisuća eura, a on danas ne može ni do reprezentacije Moldavije.

Nakon avanture zvana Hrvatska ovaj „novi Niko Kranjčar“ kako su ga nazivali neki hrvatski mediji uputio se put Švedske, ali ni tamo njegov „veliki talent“ nije došao do izražaja.

Nakon godine i pol na skandinavskom poluotoku, Andronic je shvatio kako je vrijeme za povratkom u rodnu Moldaviju. Potpisao je za matičnu Zimbru, ali nakon svega šest mjeseci seli u FC Milsami Orhei gdje se zadržao dugih šest godina.

 

Ovog ljeta stigao je poziv rumunjskog prvoligaša Astre Giurgiu gdje mu društvo pravi 'ex' HNL trio Goodness Ajayi, Florentin Matei i Ljuban Crepulja. Iako ovaj ofanzivni veznjak (koji je kasnije prebačen u vrh napada) još uvijek nije u potpunosti namjestio svoje nišanske sprave (svega jedan pogodak i jedna asistencija u 10 nastupa) njegova se Astra nalazi na visokom trećem mjestu te im vodeći Cluj bježi svega tri boda.

Andronic će biti upamćen kao jedna od katastrofalnih investicija zagrebačkog kluba te kao jedini igrač iz Moldavije koji je bio dio HNL-a, premda u svom CV-u ima neke zanimljive podatke.

Moldavija nije neka reprezentacija za koju je potrebno biti nešto posebno dobar kako bi bio njezin član, Andronic je, unatoč tome, svoj posljednji nastup u žuto-plavom dresu upisao 2016. godine protiv Gruzije. Prema svemu sudeći Turčin na klupi Moldavije, Engin Firat, ne računa na nekadašnjeg „velikog talenta“ Dinama i Lokomotive pa se tako ovaj, danas 29-godišnjak, može mirno koncentrirati na klupske obaveze u svojem novom klubu.

Od „novog Nike Kranjčara“ do nekoga tko ne može ni do reprezentacije Moldavije. Zanimljivo…

(foto: Reuters, Pixsell)


Tagovi

Dinamo ZagrebMoldovaGheorghe Andonic

Ostale Vijesti