Gotzeova priča u BVB-u je gotova, za njim se zanimaju nekoliko klubova

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 22.04.20. | 08:55

Nekoliko je opcija pred strijelcem pobjedonosnog pogotka u finalu SP-a 2014. godine.

Ovaj nevjerojatno talentirani ofenzivni veznjak koji će zauvijek biti upamćen po pobjedonosnom pogotku u finalu SP-a 2014. godine u Brazilu kada je u 113. minuti zabio jedini pogodak u utakmici između Njemačke i Argentine, gotovo pa sigurno odlazi iz redova jednog od najtrofejnijih njemačkih klubova.

Interesa za uslugama ovog izvrsnog veznjaka ne manjka, ali prema natpisima njemačkih medija, Gotze je suzbio izbor za nastavak svoje karijere na četiri kluba.

Prvi, a ujedno i najveći od svih zainteresiranih klubova, je engleski velikan Liverpool. Iako njemački mediji navode kako postoji 40% šanse da se Gotze dogodine nađe na Anfieldu kao igrač Redsa, ne treba tu mogućnost u potpunosti otpisati budući da je svima jasno kakvo mišljenje o njemu ima Jurgen Klopp, trener pod kojim je Gotze igrao svoj najbolji nogomet i koji bi sigurno znao kako izvući sve ono najbolje iz Gotzea.

Nadalje, tu je i LA Galaxy. Jasno je kako ovaj fantastični Nijemac ne bi išao „preko bare“ zbog nekog novog životnog iskustva, već je jasno kako Galaxy želi „namamiti“ zvijezdu BVB-a u svoje redove tako što mu nude velika primanja i nešto opušteniji način života. Nijemci javljaju kako je mogućnost da se Gotze zaputi put Hollywooda 50%.

Za kraj, osvrnut ćemo se i na dva kluba iz Bundeslige koju pod svaku cijenu žele dovesti 27-godišnjeg ofenzivnog veznjaka u svoje redove, a riječ je o Kolnu i Herthi iz Berlina.

Iako je svima jasno kako Koln nema prevelike šanse u ostvarivanju ovog transfera, valja nadodati kako su za Gotzea spremni dodatno posegnuti u džep te ishodovati sredstva koje inače nisu spremni davati za svoje igrače. U ovom trenutku Koln se nalazi na 10. mjestu Bundeslige, ali za njih bi ovakav transfer bio pravi SF. Mediji također nisu na strani Kolna pa im tako daju svega 30% šanse da osiguraju potpis ovog izvrsnog veznjaka, ali… Nikad ne reci nikad.

 

Za kraj ostavili smo klub koji prema svim ima „pole position“ u utrci za Gotzeom, a to je berlinska Hertha. Iako ove sezone ne igraju kao proteklih nekoliko sezona te se nalaze na, za njih skromnom, 12. mjestu, momčad koju od nedavno vodi Bruno Labbadia, koji je u utrci za mjesto glavnog trenera pobijedio Niku Kovača, ima najveće šanse da dogodine bude novi klub ovog fantastičnog igrača.

Jednostavno, Hertha ima dovoljno sredstava da mu ponude izdašan ugovor, svoje domaće utakmice igraju na velikom stadionu, a povrh svega Mario bi bio glavni igrač momčadi koja će se dogodine boriti za jedno od mjesta koje vode u Europu. Povrh svega, Nijemci im daju 70% šanse da osiguraju potpis ovog izvrsnog igrača što ih ujedno čini i najvećim favoritom za njegovo dovođenje

Bilo kako bilo, nekadašnja najveća mlada nada svjetskog nogometa ovog će ljeta (a možda čak i ove zime) sigurno napustiti svoj sadašnji klub, a prema onome što pišu njemački mediji jasno je kako interesa za njegovim uslugama ne manjka.

Za kraj dodajemo kako je Gotze u svojoj karijeri igrao za BVB i Bayern, dok je dres „Die Mannschafta“ oblačio u 63 navrata, a pritom je zabio 17 pogodaka. Iako je svojevremeno vrijedio 55 milijuna eura, Gotzeova tržišna vrijednost danas iznosi 17 milijuna eura.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Zimski prijelazni roktransferiLA GalaxyMario Götze

Ostale Vijesti