Gotovo: Lovren dogovorio transfer za 12 milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 24.07.20. | 13:33

Nakon šest godina stigao je kraj epizode na Anfieldu.

Sada je i definitivno gotovo.

Engleski mediji na čelu s Jamesom Pearceom iz uglednog The Athletica te The Guardian javljaju kako je Dejan Lovren dogovorio transfer u Zenit iz Sankt Petersburga.

Rusi će novom prvaku Engleske i aktualnom prvaku Europe isplatiti 12 milijuna eura odštete.

Danas 31-godišnji stoper rodom iz Zenice imao je uspona i padova na Anfieldu. Stigao je na ljeto 2014. godine iz Southamptona u transferu vrijednom 25,3 milijuna eura (prema Transfermarktu). Odmah je zauzeo mjesto u momčadi Brendana Rodgersa i postao više-manje standardan u udarnom sastavu u Premiershipu. Njegova najbolja sezona stigla je 2016./17. godine kada je započeo 29 premierligaških susreta, dok je bio važna poluga Jurgena Kloppa u pohodu na finale Lige prvaka prije dvije sezone.

Ipak, dolaskom Virgila van Dijka, a potom i mladog Joea Gomeza te 'oživljavanjem' karijere Joela Matipa, hrvatski stoper pao je u drugi plan. Još prošlog ljeta bio je blizu odlaska u Romu, ali cijeli posao se izjalovio jer si ga Rimljani nisu mogli priuštiti.

Dejan je ostao s Redsima i nakon osvojene Lige prvaka te je tako ove sezone okusio slast osvajanja naslova prvaka Engleske te kao aktualni osvajač Lige prvaka i Premiershipa odlazi u redove prvaka Rusije.

 

 

(Foto: Action Images)


Tagovi

Dejan Lovren

Ostale Vijesti