Gotovo je! Real kupio najtalentiranijeg brazilskog veznjaka, ali njegovom klubu ide samo 30 posto!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 22.01.15. | 22:38

Brazilski Cruzeiro večeras je i službeno potvrdio kako njihov veznjak Lucas Silva prelazi u Real Madrid.

Lucas Silva ima samo 21 godinu, ali već je proglašen najboljim veznjakom brazilske lige. Jasno, prelazak u neki od najvećih svjetskih klubova bio je logičan slijed događaja i pitanje vremena. Već duže se Silvu dovodilo u kontekst Real Madrida, a sve je službeno potvrđeno večeras!

Cruzeiro je objavio kako su dogovoreni svi detalji transfera. Visina kompletnog posla je 13 milijuna eura, no brazilskom klubu pripast će samo 30 posto. Ostalih 70 posto prava na Lucasa Silva bilo je u vlasništvu šest menadžerskih agencija i investicijskih fondova.

„Transfer Lucasa Silve u Real Madrid je gostova stvar. On je odlučio kako je vrijeme da napusti Cruzeiro. Nećemo imati problema pronaći mu zamjenu. Nekoliko igrača iz rezervne momčadi spremno je uskočiti na njegovo mjesto“, rekao je Marcio Rodrigues, potpredsjednik Cruzeira.

Saga oko prelaska Silve u Real Madrid traje od prošlog ljeta. Kraljevski klub još tada je želio mladog Brazilca, no posao je pokvario Sami Khedira koji je odlučio ostati u Madridu. Nakon što se ozlijedio Luka Modrić, Real je po drugi puta krenuo u operaciju dovođenja Silve. Cruzeiro je bio nezadovoljan ponudom od 10 milijuna eura i tražio je pet milijuna više. Sada su se konačno našli otprilike „na pola“...

Lucas Silva je večeras u Belo Horizonteu odradio liječničke preglede zajedno s Realovim liječničkim stručnjacima. Time je otklonjena i posljednja dilema. Čeka ga ugovor na čak šest i pol godina, a službeno predstavljanje u Madridu moglo bi biti sutra ili prekosutra.

Njegovim dolaskom u Real otvorila se mogućnost za odlazak Asieru Illaramendiju, za kojeg je Athletic Bilbao spreman izdvojiti 25 milijuna eura.

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

(Foto: Action Images)


Tagovi

CruzeiroReal MadridLucas Silva

Ostale Vijesti