Gotovo: Bielsa doveo osmo pojačanje

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 11.09.20. | 07:50

Mladi reprezentativac Nizozemske dogovorio je transfer u redove Leedsa.

Nakon što je potpisao tri „kapitalca“ u vidu napadača Rodriga, krila Heldera Coste i njemačkog reprezentativnog stopera Robina Kocha, novopečeni engleski prvoligaš u svoju novu Premiership avanturu ulazi sa još pet novih imena u svlačionici.

To su već ranije dogovoreni vratar Illan Meslier koji je stigao za šest i pol milijuna eura iz Lorienta, milijun eura plaćeni 18-godišnjak Joe Gelhardt iz Wigana te njegov vršnjak Cody Drameh koji igra na poziciji desnog bočnog i posuđeni 23-godišnjak iz Manchester Citya Jack Harrison čija je vrijednost prema Transfermarktu procijenjena na 5,2 milijuna eura.

Vidljivo je kako se trener Marcelo Bielsa odlučio prvenstveno kadar pojačati mladim igračima – petorica imaju 24 godine i manje, dok su jedina iskusnija imena ona i najskuplja, Rodrigo i Costa.

S politikom potpisivanja mladih potencijala, uprava nekadašnjeg engleskog prvaka nastavlja i dalje.

Kako prenosi talijanski transfer ekspert Gianluca Di Marzio, Leeds je dogovorio transfer nizozemskog U19 reprezentativca Crysencia Summervillea. Riječ je o 18-godišnjaku koji igra na poziciji desnog krila, a igra desnom nogom. Po svojim karakteristikama podsjeća na Adamu Traorea (minus mišići), izrazito je brz, agilan i ne boji se ulaska u duel.

To su definitivno karakteristike koje se uklapaju u Bielsin „ludi nogomet“, a jedino na čemu će morati poraditi – osim fizičke prilagodbe na Premiership – bit će i odgovornost u obrambenom dijelu igre gdje ima još prostora za napredak.

Summerville dolazi iz Feyenoorda u kojemu je i ponikao, prema Transfermarktu je procijenjen na milijun i pol eura, a prošle je sezone odigrao 21 prvenstvenu utakmicu, postigao dva gola i pridodao tri asistencije.

 

 

(Foto: Action Images)


Tagovi

Marcelo BielsaCrysencio Summerville

Ostale Vijesti