Pixsell
Pixsell

Goropadna Rijeka se u Kranjčevićevoj nije uvijek najbolje provodila, Lokomotiva je u formi, rasterećena, a samim time i opasna (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 18.02.23. | 08:05

Čabrajin učinak protiv Riječana je polovičan, dok je Jakirović u svojoj trenerskoj karijeri dosad upisao samo jednu pobjedu protiv Lokomotive.

Sjajnu utakmicu očekujemo danas u Kranjčevićevoj gdje Lokomotiva u sklopu 22. kola HNL-a dočekuje goropadnu Rijeku. Iako je momčad s Kvarnera u drugom dijelu sezone osvojila 10 od mogućih 12 bodova, ulogu blagog favorita ima domaćin koji je u posljednje dvije utakmice svladao Osijek (1:0) i Šibenik (4:0). Izabranici Silvija Čabraje igraju jako dobro, poigrali su se s Narančastima u Krešimirovom gradu, a budući da su kao domaćin u pet posljednjih međusobnih ogleda protiv Rijeke ostvarili tri pobjede i dva poraza, jasno je zašto ih danas neće zadovoljiti ništa drugo izuzev nova tri boda.

Sudar je ovo 7. i 8. momčadi prvenstva koje su bodovno i učinkom izjednačene. I jedni i drugi skupili su sedam pobjeda, četiri remija i 10 poraza, s tim da je gol razlika ipak na strani domaćina (29-31 – 24-30). Lokomotiva je momčad koja je u stanju svakoga pobijediti kad ima svoj dan, oni su konstanta hrvatskog nogometa, igraju oku ugodan nogomet, a gotovo na godišnjoj bazi iz omladinskog pogona u seniore promoviraju jednog igrača koji se prometne u standardnog prvotimca. Danas su to Stojković i Kačavenda, a potonji, koji je uvijek protiv Rijeke igrao dobro, se u potpunosti oporavio od teške ozljede zbog koje je propustio cijeli prvi dio sezone pa je tako u posljednje dvije utakmice skupio i ponešto minuta na terenu. Čabraja ga neće forsirati, Kačavenda je najvrjedniji eksponat u svlačionici Lokomotive će ga postepeno dozirati, ali iako se danas ne očekuje u početnoj postavi, on bi zasigurno trebao dobiti određenu minutažu.

Ni jedan ni drugi trener nemaju problema s kartonima i ozljedama, stoga bismo danas trebali vidjeti ono najbolje od jednih i od drugih. Prava nogometna predstava i sportski okršaj!

Budući da je njegova momčad protiv Šibenika odigrala svoju najbolju utakmicu ove sezone, Čabraja vrlo vjerojatno neće raditi nikakve zamjene. Špice su zabijale (Kulenović, Tuci), igrači s klupe unijeli živost i prelomili utakmicu (Goričan, Vasilj), dok je u sjajnoj formi i vezna linija, naročito Vladan Bubanja koji je prvo zabio jedini pogodak na utakmici protiv Osijeka, da bi onda i povećao prednost Lokosa na 2:0 u 30. minuti utakmice odigrane na Šubićevcu prošlog tjedna.

Gosti su pak najbolja momčad HNL-a u proljetnom dijelu sezone. Jakirovićeve trupe osvojile su 10 od maksimalnih 12 bodova, s tim da su pritom apsolvirali gostovanja u Gradskom vrtu i Poljudu. Ovo će im biti drugi okršaj s Lokosima ove sezone, a budući da su u posljednjoj utakmici upisali pobjedu 3:0, imaju razloga biti pozitivni. No, domaćin im sigurno neće ništa pokloniti...

Čabraja je u svojoj dosadašnjoj trenerskoj karijeri na polovičnom učinku protiv Riječana. Upisao je tri pobjede i tri poraza, dok se Sergej Jakirovič ne može pohvaliti tim učinkom budući da je on dosad protiv zagrebačke momčadi (dok je još bio trener Gorice) upisao jednu pobjedu, dva remija i tri poraza.

"Raspoloženje u ekipi je naravno dobro. Spojili smo dvije pobjede tako da smo i dobili određenu stabilnost na tablici, u svakom slučaju, nakon ovih rezultata, ući ćemo rasterećeniji u utakmicu protiv Rijeke. Rijeka je izvrsno ušla u proljetni dio sezone, to je druga ekipa u odnosu na jesenski dio. Promijenili su šest, sedam igrača, doveli su novog trenera koji je to ustabilio, tako da nas očekuje iznimno zahtjevna utakmica. Mislim da će biti neizvjesna utakmica, naravno da i mi i Rijeka ćemo probati utakmicu odvesti u svoju korist, vidjeti ćemo na kraju konačan ishod“, rekao je Čabraja u najavi ogleda.

Inače, posljednjeg dana prijelaznog roka Rijeka je poslala Denisa Bušnju na posudbu u Bravo (Slovenci imaju mogućnost otkupa ugovora), dok je Lokomotiva istog dana dovela Marka Hanuljka. Bivši igrač Fiorentine i Osijeka je u klub stigao iz BiH Premijer lige, a neslužbene informacije govore kako je HŠK Posušje na tom transferu zaradilo 300 tisuća eura uz postotak od sljedeće prodaje.

Jakirović je sretan što je (zasad) u njegovoj momčadi ostao Matija Frigan, kojeg se povezivalo s Dinamom, a najbolji komentar prijelaznog roka dao je Sergej Jakirović koji je kratko rekao 'Bogu hvala!' što se sve završilo i što sada svi mogu biti fokusirani samo na zeleni teren, a ne i na medijske natpise. Iako, Frigana želi i američki Cincinnati, a prijelazni rok u MLS-u traje do 24. travnja.

“Igramo s momčadi koja je u lijepom nizu, pobijedila je dvaput zaredom. I mi smo smo u lijepom nizu s tri pobjede. Očekujem otvorenu utakmicu s puno nadigravanja”, kazao je u najavi trener Rijeke Sergej Jakirović pa nastavio:

“Lokomotiva je jednostavno takva momčad, a i ima puno mladih igrača koji se žele dokazati. Zdrav su klub, posebno glede davanja prilike mladim igračima. Momčad su koja puno golova daje, ali i prima. Očekujem baš dobru utakmicu u Kranjčevićevoj”, kratko je zaključio Jakirović.

Drugu utakmicu zaradom Riječanima će pravdu dijeliti Patrik Kolarić (Čakovec). Njegovi pomoćnici bit će Ivan Janić (Ilok) te Deni Grofelnik (Valpovo), dok je četvrti sudac Dario Kulušić (Šibenik). U VAR sobi bit će Mario Zebec (Cestica), dok je uloga AVAR-a pripala Kristijanu Novoselu (Valpovo)

Očekivani sastavi:

Lokomotiva (4-2-3-1):

 

Rijeka (4-2-3-1):



Tagovi

HNK RijekaRijekaNK LokomotivaHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti