OGNEN TEOFILOVSKI/REUTERS
OGNEN TEOFILOVSKI/REUTERS

Gorica želi krilo kijevskog Dinama, pred vratima i napadač koji je igrao na Euru

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 21.07.21. | 17:10

Sezona je počela, ali na ozbiljnim pojačanjima i dalje se radi

Klub iz Velike Gorice unazad nekoliko je sezona najugodnije iznenađenje u najvišem rangu hrvatskog nogometa. Kako je novo izdanje HNL-a već počelo, cilj je u klub dovesti još nekoliko igrača pa je u planu, kako javlja SN, potpis s dvojicom napadača. Bikovi nerijetko iznenade kvalitetom novopridošlih inozemnih pojačanja poput Cherifa ili Matara, a transfernu politiku nema smisla mijenjati ako ista itekako dobro funkcionira.

Nenad Črnko stoga je oko sada bacio na još jednog ofenzivca s afričkog kontinenta. Riječ je o mladom nigerijskom napadaču Benitu, koji se nakon posudbe u ispalom Olimpiku iz Donetska, gdje je u 18 nastupa zabio tri gola i dodao četiri asistencije, vratio u kijevski Dynamo. 22-godišnji mladić ugovor s klubom iz glavnog grada Ukrajine ima do 2023., a od dolaska u Europu 2017. nosio je dresove moldavskog Saxana, uzbekistanskog Lokomotiva, bjeloruskog Lucha i ruskog Tambova. Može se pohvaliti i činjenicom da je 2019. nastupao za nigerijsku U-23 reprezentaciju.

Kako trener Mircea Lucescu na njega ne računa u novoj sezoni, prilika je to Gorici, koja bi ga mogla dovesti na posudbu, a u svemu će pomoći i desna ruka trenera Rendulića Ognjen Vukojević, koji je dio profesionalne karijere proveo u Ukrajini. Benito prema Transfermartku danas vrijedi 400 tisuća eura.

Drugo ime je reprezentativac Sjeverne Makedonije Vlatko Stojanovski, kojemu Hrvatska nije strana destinacija s obzirom na to da je svojevremeno nastupao za RNK Split, Neretvanac i Dugopolje. Mladi, 24-godišnji napadač pred raskidom je ugovora s francuskim drugoligašem Nimesom i plan je potom potpisati za Goricu.

Zanimljivo je da je Stojanovski predstavljao svoju zemlju na netom završenom Euru. Odigrao je, naime, posljednjih 15-ak minuta u susretu trećeg kola protiv Nizozemske, kojeg su Sjevernomakedonci izgubili s 3:0. Inače, dečko iz Delčeva u devet nastupa za nacionalnu vrstu ima dva pogotka, a Transfermarkt ga, kao i Benita, cijeni na 400 tisuća eura.


Tagovi

HNK GoricaDinamo KijevNimes

Ostale Vijesti