VALENTYN OGIRENKO/Action Images
VALENTYN OGIRENKO/Action Images

Gorica trebala dovesti Nigerijca iz kijevskog Dinama, ali u zadnji tren odustala

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 21.08.21. | 07:38

Bikovi se okreću alternativi.

Posljednjih tjedana Gorica je radila na dovođenju novog pojačanja, 22-godišnjeg Nigerijca Benita koji je član kijevskog Dinama. Benito je krilni napadač, najbolje se snalazi na lijevoj strani napada na kojoj igra Kristijan Lovrić, no može pokriti i ostale napadačke pozicije. Iako ima svega 22, radi se o iskusnom igraču koji je u Europu stigao s 18 godina te je preko Moldavije, Uzbekistana, Bjelorusijie i Rusije 2020. stigao u kijevski Dinamo.

Tamo nije dobio priliku već je posuđen u Olimpik iz Donjetska u kojem je upisao 19 nastupa, zabio tri pogotka i upisao četiri asistencije. Transfermarkt ga procjenjuje na 400 tisuća eura, a osim opcije kupnje, razmatrala se i mogućnost posudbe.

No, prema pisanju Sportskih novosti, Benito neće stići u Hrvatsku. U pregovorima je previše 'otezao' iako je Gorica pristala na uvjete kijevskog kluba i samog igrača. Zbog toga predsjednik Bikova Nenad Črnko odlučio je Nigerijca što znači da će se Gorica do kraja prijelaznog roka usmjeriti na novu akviziciju na toj poziciji.

Gorica danas igra utakmicu šestog kola 1.HNL na domaćem terenu protiv Slaven Belupa.

(2.00) Gorica (3.80) Slaven Belupo (4.25)



Tagovi

Dinamo KijevHNK GoricaBenito

Ostale Vijesti