Gorica pred potpisom senegalskog napadača

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 01.07.20. | 16:41

Dio karijere proveo je i u talijanskom prvoligašu.

Iako sezona još nije okončana, vrlo je jasno da Gorica ove godine neće izboriti plasman u kvalifikacije za Europsku ligu. Daleko od toga da momci starog trenera Jakirevića i novog Valdasa Dambrauskasa, nisu bili konkurentni, štoviše.

Sinoćnja pobjeda nad Hajdukom pokazala je da su momci iz Turopolja posljednje dvije sezone prava nagazna mina za četvorku koja je ispred njih, a s nekoliko pravih pojačanja sigurno se mogu ravnopravno potući za plasman u Europu.

A čini se kako sportski direktor Mindaugas Nikoličius upravo radi na dovođenju pojačanja za litavskog stratega i svog sunarodnjaka.

Prema svemu sudeći, glavni cilj je dovođenje napadača, a kako prenosi Index, u Goricu bi ubrzo trebao stići 22-godišnji senegalski napadač Matar Dieye.

Riječ je o centralnom napadaču koji može igrati i na krilnim pozicijama, a sa 188 centimetara tek je dva centimetra niži od Cherifa Ndiayea, trenutne prve opcije u napadu Goričana.

Dieye je ovu sezonu odradio u posljednjeplasiranoj momčadi ukrajinskog prvensrtva Karpatyu, odigrao je 13 susreta i zabilježio dva gola i jednu asistenciju, a pokazao je u nekoliko navrata da ima sjajnu ljevicu.

Prije sezone na posudbi u Karpatyu, u Ukrajini je još igrao za Olympik iz Donjecka koji je i njegov trenutni klub. A dio karijere kao mladi igrač gradio je u Italiji gdje je igrao za mladu momčad Vicenze i Torina, također je nosio dres i Scilesea te malteškog Tarxiena.

(Foto: screenshot youtube)


Tagovi

Matar DieyeHNK Gorica

Ostale Vijesti