GNK Dinamo, ugledaj se na Nottingam Forest: Slavni engleski klub protiv modernog nogometa

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 26.02.18. | 14:31

Suprotno današnjim trendovima.

Poznato je kako se moderni nogomet prilično komercijalizirao i kako su se zapadni klubovi diljem Europe odmaknuli od svojih navijača i okrenuli bogatašima i turistima koji mogu izdvojiti pravo „bogatstvo“ za vrijedan papirić s kojim imaju pravo ući na stadion.

Godišnje ulaznice u Premiershipu na primjer koštaju pravo malo bogatstvo. Najniža godišnja ulaznica košta 289 funti, ona za utakmice West Hama (doduše, najskuplja godišnja za Čekićare vrijedi 1.115 funti), dok Arsenalove vrijede između 891 funtu za najnižu i čak 1.768 funti koliko košta najskuplja godišnja ulaznica za dvoboje Topnika.

U Championshipu je situacija malo bolja. Najjeftiniju godišnju ulaznicu ima Birmingham (230 funti, a najskuplja im iznosi 439 funti), no i dalje se za utakmicu drugog ranga engleskog nogometa treba izdvojiti pozamašna cifra.

Međutim, jedan klub je odlučio stati na kraj tom trendu. Barem što se tiče najmlađih navijača. Bivši dvostruki prvak Europe, slavni Nottingham Forest, maksimalno je snizio cijene svojih godišnjih ulaznica za svoje mlade navijače.

Tako djeca do 11 godina mogu nabaviti godišnju ulaznicu za svega 10 funti. Mladi od 12 do 17 godina za 50 funti, a oni od 18 do 23 godine za svega 100 funti, što je „smiješna“ cifra budući da je najjeftinija godišnja ulaznica u prva dva ranga engleskog nogometa ona Birminghamova koja košta čak 130 funti više.

Dok u Hrvatskoj imamo primjer GNK Dinama koji želi donijeti direktivu prema kojoj svi maloljetni navijači kluba, a koji bi željeli na navijačku tribinu, ulaznicu mogu kupiti tek u pratnji ili uz potpisanu suglasnost roditelja, u Nottinghamu imamo primjer kluba koji, unatoč ogromnoj komercijalizaciji sporta, potiče mlade da dolaze na utakmice svojeg voljenog kluba i druže se s vršnjacima.

(Foto: Reuters) 


Ostale Vijesti