REUTERS/Facundo Arrizabalaga
REUTERS/Facundo Arrizabalaga

Giorgio na sto muka: Mirovina, SAD ili trenerski posao u klubu?

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 28.03.22. | 12:57

Legendarni talijanski branič gotovo pa sigurno neće sljedeće sezone neće nositi dres Juventusa.

Ništa od punoljetnosti Giorgia Chiellinija u dresu Juventusa. Sudeći prema natpisima eminentne Gezzette, legendi talijanskog nogometa i kapetanu Azzurra 17. sezona u dresu Juventusa bit će ujedno i posljednja. Doduše, možda i dalje bude član kluba, ali ne u ulozi igrača, jer njegova i klupska procjena je takva da Giorgio više ne može pratiti zahtjeve talijanskog prvenstva i Lige prvaka. Uostalom, to je i za očekivati, jer ove godine proslavit će 38. rođendan, a iako je ugovorno vezan za Staru damu do ljeta 2023. godine, izgleda kako on torinskim travnjakom više neće trčati.

No, to ne znači nužno da će u mirovinu, iako je i to opcija. Naime, Gazzetta dodaje kako postoji mogućnost da Chiellini karijeru nastavi u MLS-u, iako se zasad ne spominju imena zainteresiranih klubova. Nije Giorgio u cvijetu mladosti, ali interesa će biti, baš kao i ponuda.

Treća opcija je ta da Giorgio kaže zbogom profesionalnom nogometu te da se priključi akademiji kao trener. Jednako tako postoji opcija da bude trener isključio za obranu, ali to su stvari koje nisu definirane, već se o istima samo špekulira. A kad smo već kod špekulacija, Gazzetta je onu najveću izostavila, a ona glasi da će Chiellini karijeru nastaviti u Pisi, klubu koji se trenutno nalazi na drugom mjestu Serie B. Riječ je o klubu iz rodnog mu grada za koje nikad nije zaigrao, a ključnu ulogu u tom poslu imao bi njegov brat blizanac Claudio koji u klubu obnaša ulogu sportskog direktora. On je dugi niz godina u Juventusu bio čovjek zadužen za sve igrače koji se nalaze na posudbama, da bi posljednje tri godine bio tim menadžer U23 momčadi. U ljeto 2021. godine vratio se u rodni grad, a sudeći prema rezultatima, radi veoma dobar posao, jer malo je bilo onih koji su Pisu ovako kasno u prvenstvu očekivali ovako visoko na prvenstvenoj ljestvici.

Giorgio Chiellini nedvojbeno je živuća legenda talijanskog nogometa i Juventusa. Za Azzurre je skupio 115 nastupa i osam pogodaka, a više nastupa od njega upisali su Gigi Buffon (176), Fabio Cannavaro (136), Paolo Maldini (126), Daniele De Rossi (117) i Andrea Pirlo (116).

Što se tiče njegovih nastupa i uspjeha u dresu Stare dame, valja istaknuti kako je istog na sebe navukao 552 puta, a može se pohvaliti s 27 pogodaka, 23 asistencije i 20 trofeja. S Italijom je lani osvojio Euro, bio je izabran za najboljeg stopera prvenstva, a ove sezone je za Bianconere skupio 17 nastupa u svim natjecanjima.


Tagovi

Giorgio ChielliniJuventusSerie AMLS

Ostale Vijesti