REUTERS/Massimo Pinca
REUTERS/Massimo Pinca

Gigi za sva vremena: Legendarni vratar produljio ugovor, branit će i sa 46 godina! (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 28.02.22. | 13:17

Jedan od najvećih svih vremena danas je stavio potpis na ugovor.

Malo je ljudi u svijetu nogometa koji uživaju poštovanje poput Gigija Buffona. Legendarni talijanski vratar, baš kao i jedan od najboljih svih vremena koji su za svoj kruh zarađivali među vratnicama, od početka ove sezone brani boje svojeg matičnog kluba, Parme. Mnogi su bili uvjereni da se Gigi vratio odraditi jednu oproštajnu sezonu u klubu koji ga je stvorio, ali ispostavilo se da su Buffonove namjere nešto drugačije.

Naime, Gigi Buffon je ovog ponedjeljka, vjerovali ili ne, dogovorio produljenje ugovorne obveze s Parmom! Stavio je potpis na ugovor koji ga čini igračem Parme do konca sezone 23/24. pa će Gigi tako biti aktivan još minimalno dvije i pol godine, a to znači da je lako moguće da odigra koju utakmicu kad bude imao – 46 godina!

O njegovim uspjesima, ostvarenjima, trofejima ne treba trošiti riječi, jedan je od najvećih svih vremena, baš kao što je rekorder po broju nastupa za Azzurre. Skupio je 176 utakmica na golu Italije, a prvi sljedeći na listi je Fabio Cannavaro koji ima 40 nastupa manje. Još će puno vremena proći prije nego što će netko dostići Buffona u talijanskoj reprezentaciji, iako je Gigio Donnarumma na dobrom tragu.

Parma ove sezone ne isporučuje one rezultate kakve su navijači, ali i vlasnici očekivali. Ljetos su puno ulagali, potrošili su čak 31 milijun eura na odštete za ulazne transfere, ali klub je trenutno na skromnom 13. mjestu sa svega 32 osvojena boda u 26 prvenstvena kola. Gigi je, naravno, kapetan momčadi, u 23 prvenstvena ogleda primio je jednako toliko pogodaka, s tim da je u osam navrata mrežu sačuvao netaknutom.

Official ParmaOfficial Parma

Danas, a najkasnije u narednih nekoliko dana, Buffon bi trebao potpisati novi ugovor. Financijski detalji su poslovna tajna, ali svima je jasno da je to sve za Buffona samo džeparac.

Nedavno je za Parmu debitirao 18-godišnji Slovenac Marin Turk koji boljeg mentora vjerojatno ni u snovima nije mogao poželjeti. Budući da Buffon ne planira u mirovinu, mladom vrataru i prvom golmanu U-21 reprezentacije sve će i dalje ići u prilog. S vremenom bi od učitelja trebao preuzeti ulogu prvog vratara, ali sve dok Buffon bude spreman biti prvi golman, on s gola neće. Preciznije, Buffon će se maknuti tek kad on to osjeti, jer gotovo pa sigurno da ga nijedan trener ne može maknuti s pozicije koju sad drži.

Prema TM-u, Buffonova tržišna vrijednost iznosi milijun eura, a po potpisu ugovora rekao je kako je ovo velika čast za njega i za njegovu obitelj. Iste riječi uzvratili su i u klubu, jer imati takvog vratara i lidera, nešto je na čemu mogu biti samo zahvalni.



Tagovi

Gianluigi BuffonParmaSerie B

Ostale Vijesti