REUTERS/Christian Hartmann
REUTERS/Christian Hartmann

Gigant Premiershipa želi Messija i Neymara u svojim redovima

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 26.05.23. | 11:46

Megazvijezde mogle bi ostati suigrači, ali ovoga puta na Otoku

Bivši dvojac Barcelone, a sada PSG-a, Lionel Messi i Neymar mogli bi nastaviti zajedno svoju avanturu van francuske prijestolnice. Naime, mogli bi igrati za Manchester United sljedeće sezone, prema pisanju Forbesa i katalonskog El Nacionala.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Messi postaje slobodan igrač 30. lipnja kada mu istekne ugovor s Paris Saint Germainom, a uz to, L'Equipe je ranije izvijestio da će momčad koju podupire Katar nastojati otpustiti Neymara na posudbu ako je to moguće, s opcijom trajne kupnje umetnutom u ugovor.

Obojica su se pridružila prvaku Ligue 1 izravno iz Barce. PSG je 2017. srušio svjetski rekord u transferima aktiviranjem Neymarove otpusne klauzule od 222 milijuna eura na Camp Nouu, da bi Messi kasnije pobjegao u slobodnom transferu 2021. kada mu Katalonci nisu ponudili nove uvjete. Trenutno Barca nije zainteresirana ponovno vidjeti Neymara u Blaugrani, ali bi voljela ponovni susret s Messijem, ali on ima i unosnu ponudu od Al-Hilala.

U srijedu, pak, El Nacional je javio kako je za Messija zainteresiran Manchester United koji je uvjeren da ima "asa u rukavu" da uvjeri pobjednika Svjetskog prvenstva da mu sljedeća destinacija bude Old Trafford.

S 500 milijuna eura koje treba potrošiti prema El Paisu, a koje će im dati njihovi američki vlasnici Glazeri nakon što ih možda preuzmu za oko 6 milijardi funti, United si može priuštiti dobrodošlicu Messiju.

Upravo je on nedavno završio na drugom mjestu Forbesove liste najplaćenijih sportaša na svijetu sa 130 milijuna dolara ravnomjerno podijeljenih na zarade na terenu i izvan njega.

Prošle godine Neymar je bio četvrti na Forbesovoj listi najplaćenijih svjetskih nogometaša, međutim, s obzirom na njihovu dob od 36 (Messi) i 31 (Neymar) godine, ovaj tandem možda ne bi mogao tražiti tako astronomsku plaću u Engleskoj. (eg)




Tagovi

NeymarLionel MessiBarcelonaManchester UnitedPSGtransfertransferi

Ostale Vijesti