REUTERS/Javier Barbancho
REUTERS/Javier Barbancho

Getafe slomio Real Madrid i zadržao neizvjesnost Primere (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 02.01.22. | 15:44

Utakmicu je prelomila greška Militaa i rani pogodak Getafea.

Getafe, inače 16. momčad prvenstva, svladao je vodeći Real Madrid na domaćem terenu s minimalnih 1:0. Jedini pogodak na utakmici zabio je Enes Unal u 9. minuti nakon pogreške Realovog stopera Militaa. Ovom pobjedom Getafe se odmaknuo od zone ispadanja od koje sada, uz utakmicu više, bježi tri boda, a Real je propustio dodatno se učvrstiti na čelu ljestvice i sada ima osam bodova, ali i dvije utakmice više od Seville.

Domaći trener Enrique Sanchez Flores započeo je utakmicu s čvrstim obrambenim blokom i 5-3-2 formacijom, a Carlo Ancelotti u 4-3-3 formaciji s Lukom Modrićem u veznom redu koji je odigrao svih 90 minuta i bio je jedan od najboljih igrača gostiju, opasno zaprijetivši golu domaćina u dva navrata u prvom poluvremenu.

Getafe je od prve minute krenuo agresivno, s nekoliko teških faulova, a do pogotka stigao je već u 9. minuti. MIlitao je kiksao, Enes Unal uzeo mu je loptu i zabio za jedini pogodak na utakmici, svoj šesti u ovoj sezoni. Pogodak Getafea za pobjedu pogledajte OVJDE.

Nakon primljenog gola bilo je jasno da će do kraja utakmice Madriđani opsjedati gol domaće momčadi. Luka Modrić potom je u dva navrata okušao svoj udarac, prvi put je David Sorija sjajnom paradom spriječio da lopta uđe u mrežu, a drugi put je Modrić svladao golmana domaće ekipe, ali je lopta odsjela na gredi. Probao je još jednom i Toni Kroos, a Getafe je prvu priliku nakon postignutog gola imao u sudačkoj nadoknadi prvog dijela, no ovaj puta je tragičar Militao spasio svoju momčad dobrom obrambenom reakcijom.

Real Madrid je u prvom dijelu imao čak 74 posto vremena loptu u svojim nogama, no Getafe se hrabro i čvrsto branio.

Real je nastavio s pritiskom i u nastavku utakmice, najbolje pokušaje imali su Karim Bezema, Casemiro i Isco no Soria je ostao nesavladiv, donio svojoj momčadi važnu pobjedu u borbi za ostanak te zadržao neizvjesnost u prvenstvu.

Posjed lopte na kraju je ostao 74 posto u korist Reala, no Madriđani jednostavno nisu imali rješenje za čvrsti blok domaćih i odličnog Soriju koji je na kraju upisao četiri obrane.

U idućem kolu Real dočekuje Valenciju, a Getafe gostuje kod drugoplasirane Seville.

Primera, nedjelja:

Getafe - Real Madrid 1:0

Atletico Madrid - Rayo Vallecano, 16:15

Elche - Granada, 16:15

Alaves - Real Sociedad, 18:30

Betis - Celta Vigo, 18:30

Mallorca - Barcelona, 21:00



Tagovi

PrimeraReal MadridLuka ModrićGetafe

Ostale Vijesti