PHIL NOBLE/Action Images
PHIL NOBLE/Action Images

Gerrard je otišao, kandidat za klupu Rangersa je druga nogometna ikona i bivši igrač kluba (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 11.11.21. | 10:54

Škotski prvak ima spremnu rošadu.

Službeni kanali Aston Ville potvrdili su Stevena Gerrarda kao novog trenera i nasljednika Deana Smitha. Legenda Liverpoola je nakon tri godine u Škotskoj i prošlosezonskog naslova prvaka kojim je prekinuo dominaciju Celtica sada opet u Engleskoj.

U Glasgowu čini se imaju spremno rješenje. To je 47-godišnji Nizozemac Gio van Bronckhorst. Najpoznatiji kao dugogodišnji lijevi bočni Arsenala, Barcelone i nizozemske reprezentacije van Bronckhorst se već 12 godina nalazi u igračkoj mirovini. Rangersi mu neće biti stran teren, jer je upravo ovaj klub bio njegov prvi strani igrački angažman kada je 1998. prešao u njihove redove iz Feyenoorda. U Glasgowu se kao igrač dva puta okitio naslovom škotskog prvaka, a potom je svoj put nastavio u Arsenalu, Barceloni i ponovno Feyenoordu.

Nizozemski klub bio je i njegov prvi trenerski angažman. Dosta uspješno ih je vodio u ciklusu od 2015. do 2019. godine i osvojio jedno prvenstvo, te po dva Kupa i Superkupa Nizozemske. Bez angažmana je od kraja 2020. godine kada je napustio kineski Guangzhou City.

Izgleda kako će van Bronckhorst ubrzo doletjeti za Glasgow i postati trener našeg Borne Barišića. Bit će zanimljivo ovu igračku ikonu pratiti u njegovom drugom europskom trenerskom angažmanu. Tokom njegove bogate karijere, najviše ga pamtimo po čudesnom pogotku protiv Urugvaja tokom Mundijala u Južnoafričkoj Republici. U priloženom videu možete se još jednom prisjetiti tog trenutka.



Tagovi

Giovanni van BronckhorstSteven GerrardGlasgow Rangers

Ostale Vijesti