Pixsell
Pixsell

Germanijak.hr postava 18 kola: Poljud, pet remija i četiri 'nule' obilježili nastavak HNL-a

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 23.01.23. | 15:30

Najviše igrača u postavi kola ima Hajduk, slijedi ga Gorica...

Ako u sljedeću računicu uključimo i zaostalu utakmicu 17. kola između Gorice i Varaždina, u prvih šest utakmica HNL-a u 2023. u njih četiri nismo vidjeli pogodak, jedna je završila 1:1, a jedinu pobjedu ostvario je Hajduk, kasno zabivši pobjednički pogodak u 2:1 trijumfu nad Šibenikom. Šest utakmice, svega pet postignutih pogodaka, ružno vrijeme, loši tereni, sve to obilježio je nastavak nama najdražeg prvenstva na svijetu...

Ipak, htjeli ne htjeli morali smo izabrati najbolju formaciju 18. kola. Za poziciju vratara borili su se Ivan Banić koji je na vratima Gorice sačuvao mrežu ne taknutom protiv favoriziranog Dinama i Ivan Čović iz Slaven Belupa koji je ostvario 'clean sheet' protiv Istre 1961. Prednost smo na kraju dali Ćoviću koji je na utakmici upisao šest obrana, najviše od svih vratara u prošlom kolu HNL-a.

U obrani smo se odlučili na tri stopera. Luka Jelinić bio je najbolji igrač Varaždina u 'nuli' protiv Lokomotive, četiri put je presjekao loptu, zabilježio je tri čišćenja i dva blokirana šuta. Sjajan u redovima Gorice protiv Dinama bio je bivši igrač Osijeka Slavko Bralić koji je u potpunosti neutralizirao napadače Dinama, a utakmicu je završio s čak sedam 'čišćenja' i tri presječene lopte. Obranu 18. kola HNL-a zaključuje mladi Hajdukovac i debitant u prvih 11 Majstora s mora Dominik Prpić koji je zabilježio svih 90 minuta u pobjedi svoje momčadi.

Na desnoj strani nalazi se Šibenikov Japanac Haruki Arai koji je zabio za vodstvo Narančastih na Poljudu, dok drugu stranu drži povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine, igrač Istre 1961 Advan Kadušić. U sredini veznog reda svoje mjesto su zauzeli Lindon Selahi iz Rijeke, kapetan Gorice Filip Mrzljak, i ponajbolji Hajdukovac Filip Krovinović.

U vrhu napada mjesto je bilo rezervirano za napadača Hajduka Marka Livaju, ali i za Osijekovog Josipa Špoljarića, koji je zabio za Osijek u 1:1 remiju njegove momčadi protiv Rijeke.

POTEZ KOLA - Obrana Lovre Rogića

Iako titulu tragičara kola možemo dodijeliti mladom, 16-godišnjem Filipu Živkoviću, kojem VAR zbog milimetarskog zaleđa nije priznao pogodak protiv Rijeke, potez kola pripao je Šibenikovom vrataru Lovri Rogiću koji je u 37. minuti pri 1:0 vodstvu svoje momčadi, Dariju Melnjaku skinuo 'zicer svih zicera' s pet metara udaljenosti.

POSTAVA 18. KOLA (4-3-3)




Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLGermanijak postava kolaFilip ČovićHaruka AraiAdvan KadušićSlavko BralićFilip MrzljakLindon SelahiFilip KrovinovićMarko LivajaJosip Špoljarić

Ostale Vijesti