Ivo Čagalj/PIXSELL
Ivo Čagalj/PIXSELL

Germanijak doznaje: Tomislav Duvnjak u Istri 1961

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 27.06.22. | 10:48

Uz ponajvećeg dragulja maksimirske škole, Istra je pred dogovorom suradnje s Maksom Jurajem Čelićem

U Puli će sljedeće sezone seniorsko iskustvo skupljati još jedan dragulj maksimirske škole. Kako Germanijak doznaje, Dinamo i Istra 1961 dogovorili su sve detalje posudbe Tomislava Duvnjaka (19) na Aldo Drosinu.

Mladi reprezentativac (Duvnjak je standardan član U-19 reprezentacije) produkt je škole Dinama kroz koju je prošao sve selekcije. Posljednje dvije sezone je nastupao za B momčad Dinama u 2. HNL gdje je upisao pedesetak utakmica.

Iako je bilo logično da se priključi seniorima, velika konkurencija kod Ante Čačića usmjerila je Duvnjaka prema Puli gdje će imati priliku za dokazivanje i povratak u staro jato.

Duvnjak igra na poziciji zadnjeg veznog i jedan je od najvećih talenata nogometne škole u Maksimiru. U izboru engleskog Guardiana izabran je među 60 najboljih mladih igrača svijeta koncem 2020. godine. Duvnjaka krasi ga sjajan pregled igre, urođena nogometna inteligencija i karakter lidera.

“Kao da ima kompjutor u glavi. Brzo razmišlja i donosi odluke na terenu. Čini suigrače boljima”, pričao nam je svojevremeno Marijan Vlak svoje dojmove o Duvnjaku.

Odluka da umjesto čekanja na priliku u Maksimiru ode skupljati seniorske minute u Pulu još jedan je dokaz zrelosti u razmišljanju mladog Duvnjaka.

Inače, pričalo se kako bi u Pulu mogao i Bartol Barišić, 19-godišnji napadač Dinama koji je lani zabio 10 golova u 2. HNL. Međutim, taj dogovor još uvijek je u zraku. Kako saznajemo, Barišić razmišlja o nekim drugim opcijama. No, izvjesno je kako Saša Bjelanović radi punom parom. Saznajemo da je blizu Istre i Maks Juraj Čelić (26), bivši stoper Varaždina koji je trenutno član talijanske Messine. Čelić je također dijete Dinama koji je gradio karijeru okolnim putevima preko Intera, Varaždina, Duisburga, Gorice i Lviva.


Tagovi

Istra 1961Tomislav DuvnjakGNK DinamoMaks Juraj Čelić

Ostale Vijesti