Screenshot
Screenshot

Germanijak doznaje: Takuro Kaneko novi je igrač Dinama! Modri pripremaju transfer još jednog Japanca!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 13.07.23. | 20:20

Sve je dogovoreno, ovaj transfer ne bi trebao propasti, Japanac dolazi u Maksimir idućeg tjedna, ali upitno je hoće li igrati prvenstveni derbi protiv Hajduka

Takuro Kaneko idući će tjedan potpisati za Dinamo! Tu više ne bi trebalo biti upitnika, njegov je klub Hokkaido Sapporo digao rampu, službeno pristao na transfer i tu se više ne bi trebalo išta izjaloviti. Štoviše, Kaneko bi trebao dobiti i poštedu u zadnjoj svojoj utakmici za aktualni klub u subotu, ali to još nije definitivno, uglavnom za vikend će se oprostiti od Sappora i krenuti prema Zagrebu. Klub i navijači spremaju mu oproštaj, kao dokaz da je puno značio ovoj momčadi i da mu požele sreću na putu prema Europi. Jer, kad japanski igrač ide u Europu, to je tamo uvijek velika vijest... U njemu u Japanu vide novog reprezentativca, jednom je Kaneko bio na pretpozivu, ali nije dočekao najveću čast u karijeru. Vjeruje kako će preko Dinama to uspjeti.

Kaneko bi trebao doći u Zagreb sredinom idućeg tjedna, obaviti liječnički pregled i ostale formalnosti. Gabariti posla ostali su isti, dolazi na posudbu s pravom otkupa (ne obvezom), ali po trenutnom stanju stvari maksimirska publika neće ga vidjeti u debiju portiv Hajduka u velikom derbiju na startu prvenstva idućeg petka. Ne treba isključiti mogućnost da mu Bišćan podari nekoliko minuta i u toj utakmici, ali izvjesnije je da će debitirati protiv Astane ili Dinama Tbilisi u pretkolu Lige prvaka ili čak u drugom kolu HNL-a protiv Istre. Ali, to su već detalji, ono što je važno jest da je ovaj posao dogovoren i da ne bi trebao propasti kao neki raniji, Kaneko će biti drugi Japanac u Dinamovoj povijesti, nakon Kazua Miure.

Ali, to nije sve, rekla bi popularna reklama. Dinamo je ovim poslom 'otvorio' japansko tržište i Kaneko nije jedini igrač iz Zemlje izlazećeg Sunca kojega 'šacaju' u Maksimiru. Do kraja prijelaznog roka mogao bi doći još jedan japanski igrač u Dinamo! U kome je riječ, ne znamo, ali radi se i na tome. Zasad, Kaneko je prvi i (gotovo) siguran, a svi se nadaju da će svojim zalaganjem, disciplinom, konačno i kvalitetom, osvojiti maksimirsku publiku!



Tagovi

Takuro KanekoGNK DinamoDario ŠimićIgor Bišćan

Ostale Vijesti