Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Germanijak doznaje: Suci dobili negativne ocjene, Strukan vjerojatno ostao bez finala Kupa

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 23.04.24. | 12:52

Sudačka komisija negativno je ocjenila učinak glavnog i VAR suca na utakmici Rijeke i Gorice ponajviše zbog krive procjene starta Brune Gode na Mitroviću

Pogreška Matea Ercega kao glavnog suca što nije vidio i sankcionirao brutalan start Brune Gode na Josipa Mitrovića na dvoboju Rijeke i Gorice, odnosno greška Duje Strukana koji mu iz VAR sobe nije ukazao pažnju na taj detalj dobili su svoj epilog u utorak.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Kako Germanijak doznaje, obojica su dobili negativnu ocjenu zbog koje im slijedi prisilina pauza. Hoće li ona biti utakmicu, dvije ili više - slobodna je procjena Komisije, ali naši izvori nas uvjeravaju kako ih neće biti barem dvije sljedeće utakmice HNL-a a čini se da bi Strukan mogao otpasti kao kandidat za djelitelja pravde na utakmicama finala Kupa. Naime, Duje Strukan i Dario Bel bili su najveći favorit za glavne suce na utakmicama finala Kupa u Maksimiru i na Rujevici. No, sada je to pod velikim upitnikom, barem što se tiče Strukana.

Negativnu ocjenu za sudački tandem donio je Ante Vučemilović, kontrolor suđenja na utakmici u Rijeci, a blagoslov i prešutno odobrenje dala je Sudačka komisija.

Inače, u sudačkim krugovima vlada poprilična konsternacija nakon ove greške. Ne toliko zbog previda Ercega, koliko zbog činjenice da se nije oglasila VAR soba. Upućeni nas uvjeravaju kako je Godin start bio školski primjer crvenog kartona i situacija koja se može proučavati na sudačkim radionicama kao eklatantan primjer dobre suradnje glavnog i VAR suca. Suradnje koja je ovaj put na Rujevici izostala. I zbog koje će dvojac na pauzu, a Strukan vjerojatno propustiti i finale Kupa.



Tagovi

Mateo ErcegDuje StrukanHNLHNK GoricaHNK RijekaBruno GodaHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti