Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Germanijak doznaje: Silvio Goričan napušta Lokomotivu, poznato gdje nastavlja karijeru!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 14.02.24. | 21:19

Lokosi su dobili ponudu koju nisu mogli odbiti, ali ništa još nije potpisano

Nije lako biti Silvijo Čabraja. Godinu za godinu, odnosno polusezonu za polusezonom, najbolji trener u HNL-u za razvoj mladih igrača ostaje bez svojih udarnih igli pa onda opet, protivno svim očekivanjima, uspijeva posložiti momčad koja ne samo da igra jedan od ljepših nogometa u Hrvatskoj, već i kontinuirano bude kamenčić u cipeli 'velikih'. Ljetos je tako Čabraja ostao bez Kačavende i Stojkovića, prije početka drugog dijela sezone Kajzericu je napustio i Tuci, a sada bi, prema informacijama Germanijaka, trebao ostati i bez Silvija Goričana.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, na adresu Lokomotive sletjela je ponuda Rubin Kazanja te bi brzonogi krilni napadač uskoro svoje talente trebao odnijeti u Rusiju. Visina odštete zasad se drži u tajnosti, ali nema sumnje kako je cifra sedmeroznamenkasta, dok nakon ovih vijesti povratak Lirima Kastratija postaje puno jasniji...

Silvio Goričan u Lokomotivu je stigao sada već davne 2014. iz NK Zagorca, a prije nego što se ustalio u prvoj momčadi Lokosa odradio je posudbe u Rudešu, Jarunu i Inter Zaprešiću. Dosad je za prvu momčad kluba s Kajzerice skupio 83 nastupa uz 12 pogodaka u svim natjecanjima, a posebno su impresivne bile njegove izvedbe krajem prvog te početkom drugog djela sezone. U velikoj 3-0 pobjedi protiv Dinama upisao je dvije asistencije, dok je prethodno zabijao protiv Istre 1961 (3-0) te Hajduka (1-1). Ove sezone Goričan je bio praktički jedina konstanta u ofenzivnom djelu Lokomotive, a taman kad je Čabraja pomislio kako će cijelu sezonu moći računati na Goričana kao svojeg neupitnog startera, pred sam kraj prijelaznog stigla je ponuda iz Rusije koju u klubu nisu mogli odbiti.

Podsjetimo, samo ove sezone Lokomotiva je dosad uprihodila četiri milijuna eura od transfera igrača. Stojković je Dinamo koštao tri milijuna eura, Kačavenda je pak u Maksimirsku 128 preselio na posudbu uz mogućnost otkupa, dok je Tuci prije početka drugog dijela sezone potpisao za Spartu Prag za milijun eura. Goričanov transfer, neslužbeno doznajemo, trebao bi biti još veći od Tucijevog, potvrda bi trebala doći u narednim danima, s tim da se još uvijek moraju dogovoriti posljednje sitnice prije samog potpisa.

Rubin je trenutno na osmom mjestu ruske Premijer lige, a njihov najbolji strijelac ove sezone je Mirlind Daku, 26-godišnji Kosovar kojeg su ljetos doveli iz Osijeka za 1.2 milijuna eura. Goričan bi trebao postati osmi hrvatski igrač u povijesti Rubina, s tim da je uvjerljivo najveći trag u klubu ostavio današnji stoper Hajduka, Filip Uremović, koji je čak bio i kapetan momčadi iz Kazanja.



Tagovi

Silvio GoričanLokomotiva ZagrebNK LokomotivaRubin KazanjRuska Premier ligaHNLZimski prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti