Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Germanijak doznaje: Ristovski upitan i za derbi, Dinamo traži još jednog desnog beka! Jakirovića sve više intrigira KTC

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 21.09.23. | 11:25

Jedan od stožernih igrača ozlijedio se prije Astane, a pitanje je hoće li se oporaviti do Poljuda. Što je opet nagnalo ljude u Maksimiru da razmisle o pojačanjima, čak i prije siječnja

Sergej Jakirović i njegova svlačionica baš su zadnjih tjedana uplovili u neko mirnije more, ili, kako bi rekao Josip Mišić, nakon pobjede u Osijeku momčad je puna samopouzdanja, lakše se diše. Međutim, ne može baš sve biti idilično, shvatio je to Jakirović i uoči utakmice s Astanom u prvom kolu Konferencijske lige (četvrtak, 21 sat). Već se pomirio da će igrati bez Darija Špikića, a onda je shvatio da će morati i bez Stefana Ristovskog. On se na treningu u utorak navečer uhvatio za list, u srijedu su dodatni pregledi pokazali da ne može igrati protiv Astane. A prema nekim informacijama i procjenama Ristovski je upitan čak i derbi u Splitu 1.listopada.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U prvi mah činilo se da nije ništa ozbiljno, no, izgleda da u Maksimiru ipak strepe da popularni Rile neće biti spreman za derbi, važan derbi. A Ristovski je važan igrač, ne samo zbog nogometnih performansi, već i zbog liderskih osobina, ratničkog karaktera. Dakako, u Dinamu će učiniti sve da ga osposobe za Poljud, ipak ima još 10 dana vremena, jasno je da će nakon Astane propustiti i utakmice protiv Rudeša i Ponikvi u Kupu. Ristovskog je dosad Jakirović uglavnom koristio na stoperskoj poziciji, vjerojatno bi i protiv Astane igrao u toj ulozi da je spreman, ponekad samo stavlja ga na desnog beka.

"Razmišljamo o dovođenju još jednog desnog beka, ako Ristovskog koristimo kao stopera.", rekao je još za trajanja prijelaznog Jakirović, a kako doznajemo, zadnjih je dana to postala vrlo izvjesna opcija. Ozljeda Ristovskog pokrenula je potragu za desnim bekom već sad, neće se čekati zima, Modri će među slobodnim igračima pokušati pronaći neku 'back up' opciju, igrača, koji može pokrpati tu poziciju, jer Dinamo je trenutno ostao samo na Moharramiju. Hoće li uspjeti naći takvog igrača, ili će ipak sačekati siječanj kad se nudi više mogućnosti, to sad ovisi o Dinamovoj struci i sportskom sektoru, ali ozljeda važnog igrača, kakav Ristovski jest, ponukala je Maksimir na reakciju. Desni bek bit će jedan od prioriteta u idućem razdoblju.

A nije isključeno da će Dinamo idućih dana ipak dovesti igrača i na stoperskoj poziciji. Radi se, nije teško pogoditi, o Kevinu Theophile-Catherineu. Bivši Dinamov igrač još je bez kluba, uglavnom boravi u Zagrebu i trenira s Dinamovim kondicijskim trenerom Stipom Marinom, a Sergeja Jakirovića sve više intrigira ideja o njegovu povratku. Svjestan je da bi u KTC-u dobio igrača, koji bi, kako je Jakirović i sam rekao, bio učitelj i primjer mladima u svlačionici, a isto tako mogao bi 'uletjeti' baš u ovakvim situacijama, kad treba pokrpati nečiji izostanak. Uostalom, poznato je i da Dino Perić i Boško Šutalo nisu sasvim zdravi, treba ih dozirati i takav iskusan igrač, unatoč svim svojim manama, Jakiroviću bi sigurno dobrodošao. U Maksimiru se o KTC-u priča, razmišljaju o njegovu dovođenju, ali još uvijek oklijevaju, no, mogla bi ozljeda Ristovskog ubrzati stvar.



Tagovi

Stefan RistovskiSergej JakirovićGNK DinamoKevin Theophile-Catherine

Ostale Vijesti