Patrik Macek/PIXSELL
Patrik Macek/PIXSELL

Germanijak doznaje: Krznar odbio funkciju v.d.-a, vraća se Ante Čačić?

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 21.04.22. | 12:17

Tko će voditi Dinamo do kraja sezone trebali bismo saznati do kraja dana ili sutra.

Pišu: Alen Lesički/Niko Rukavina

Željko Kopić više nije trener Dinama. Takav scenarij bio je izvjestan još jučer. Nakon što je Dinamo bez ispaljenog metka opet izgubio od Hajduka, Kopić više nije mogao preživjeti na Dinamovoj klupi. Plavima je bila potrebna 'šok terapija' jer, osim domaćeg prvenstva, u igri su i deseci milijuna eura koje donosi Liga prvaka i bez kojih Dinamovo sadašnje poslovanje prema kojem troši 63 milijuna eura godišnje ne može zadržati održivim.

Nakon što je Kopić smijenjen, opravdano se postavlja pitanje - tko će voditi Dinamo do kraja sezone? Već ranije smo pisali kako su glavni kandidati za novog Dinamovog trenera Sergej Jakirović i Goran Tomić. Kod obojice je problem to što se nalaze pod ugovorom drugih klubova. Jakirović trenutno drži 'pole poziciju' jer je već osvojio naslov prvaka BiH i Zrinjski do kraja sezone igra za prestiž te bi rođeni Mostarac mogao teoretski preuzeti Dinamo i u tijeku aktualne sezone.

Goran Tomić na klupu može stići tek nakon završetka tekuće sezone budući da je pred Rijekom još završnica prvenstva i, dakako, finale Kupa kojeg 26. svibnja igra protiv Hajduka na Poljudu. Šibenski trener bi, stoga, mogao doći tek 27. svibnja...

Dinamo, dakle, mora pronaći rješenje do kraja tekuće sezone. Prema našim informacijama, Damir Krznar odbio je ulogu v.d.-a trenera kluba do kraja sezone, a ako Dinamo ne uspije slomiti Zrinjski i dovesti Jakirovića već ovaj tjedan, morat će se okrenuti drugom rješenju.

Kao najizgledniji kandidat za vršitelja dužnosti trenera do kraja sezone nameće se Ante Čačić, bivši trener Dinama i izbornik hrvatske reprezentacije. Čačić je trenutno bez posla, živi blizu stadionu, dobro poznaje situaciju u klubu i, najbitnije, osoba je od povjerenja ljudi koji odlučuju o sudbini Dinamove struke. Čačić se, saznajemo, sa svima od njih već čuo.


Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoPrva HNLAnte ČačićŽeljko Kopić

Ostale Vijesti