Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Germanijak doznaje: Grci povećali ponudu, pao je dogovor! Ljubičić na korak do odlaska u AEK!

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 30.01.24. | 23:20

Dinamo će, izgleda, prihvatiti ponudu i u srijedu, zadnji dan prijelaznog roka, veznjak Modrih ipak bi se trebao uputiti podno Akropole

Dinamo je tijekom utorka odbio ponudu grčkog prvaka AEK-a od tri milijuna eura za Roberta Ljubičića. Procijenili su u Maksimiru da to nije novac za koji bi prodali svojeg veznjaka, igrača u kojega su otprilike toliko i uložili i koji je u prvoj sezoni u Dinamu došao na korak do reprezentacije. A onda u drugoj, ovoj tekućoj, potonuo. Ipak, komunikacija na relaciji AEK-Dinamo se nastavila, Grci su, kako doznajemo, poslali novu ponudu i dobili Dinamov pozitivan odgovor te je postignut usmeni dogovor klubova oko transfera! Otalo je još sve to staviti na papir, Ljubičiću proći liječnički i obaviti ostale formalnosti. Naravno, ako ne bude nekih novih prepreka, Dinamovi prijelazni rokovi u zadnje vrijeme obiluju nemogućim raspletima.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

A hrvatski izvori u utorak navečer ponudili su nam informaciju da su u Maksimiru ozbiljno razmotrili tu ponudu, o njoj se morao izjasniti i IO (navodno su dva člana, Nauković i Skender bili protiv), prihvatili je te je posao blizu zaključenja. Tu je veliku ulogu odigrala i Ljubičićeva želja, on želi otići iz Maksimira, to uopće ne krije! Kod Jakirovića je jesenas bio u prvom planu kao lijevi bek, no, dočekao je zimsku stanku kao pričuva, a na proljeće bi trebao igrati na svojem mjestu u veznom redu. Međutim, u prve dvije utakmice protiv Lokomotive odigrao je tek sporedne uloge, ulazio s klupe i očito shvatio kako u ovakvom odnosu snaga u Dinamu, uz brojne konkurente u sredini terena, neće previše igrati. I, odlučio je prihvatiti poziv iz Atene. Što, naravno, ne znači da ga mora i Dinamo prihvatiti, Ljubičić je igrač pod ugovorom, može otići tek ako se klubovi dogovore. A i to je, čini se, ispunjeno.

Kako kažu te informacije od utorka navečer, Dinamo je pristao prodati Ljubičiča, i on bi tijekom srijede, zadnjeg dana prijelaznog roka u Grčkoj, trebao stići u Atenu i potpisati za AEK! Odšteta bi, dakle, bila viša od tri milijuna eura, vjerojatno negdje između tri i pol i četiri milijuna. Grci su zapeli za Ljubičića, dopao im se u međusobnim utakmicama u pretkolu Lige prvaka, u Ateni je, uostalom, bio i strijelac. Pusti li Dinamo Ljubičića u AEK, je li to dobar ili loš Dinamov posao? Činjenica jest da Ljubičić ove sezone ne igra u pravoj formi, da nije u prvom planu i s te strane se transfer u AEK može činiti korektnim poslom. No, s druge strane, Dinamo se možda i olako rješava igrača, za kojega nismo sigurno da je dosegao svoj puni potencijal i da iduće sezone, u veznom redu gdje ga nismo previše gledali, ne bi bio važna karika momčadi. Vidjet ćemo što će donijeti srijeda, hoće li biti kakvih novih preokreta, dok nije potpisano, imamo najsvježiji primjer Brekala, ništa nije gotovo.



Tagovi

GNK DinamoAEK AtenaRobert LjubičićSergej JakirovićZimski prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti