Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Germanijak doznaje: Evo tko je novi trener Gorice umjesto Jeličića!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 11.03.24. | 13:09

Dinko Jeličić postao je bivši na internom sastanku u klubu tijekom ponedjeljka prijepodne, a novi - stari trener prve momčadi je Mensur Mujdža koji će raditi skupa s Markom Krnjićem

Dinko Jeličić nije preživio poraz od Hajduka! U ponedjeljak prijepodne Gorica je odlučila krenuti u raskid ugovora s trenerom a do kraja sezone momčad će voditi Mensur Mujdža u kombinaciji s Markom Krnjićem. Mujdža je nešto slično obavljao i nakon što se Gorica razišla s Igorom Angelovskim u studenom 2022. godine. Razlaz Jeličića i Gorice bio je sporazumni.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Dakako, poraz od Hajduka bila tek kap koja je prelila čašu strpljenja s obzirom na to da je Gorica ovo proljeće upisala osam poraza. Ispali su iz Kupa a jedina utakmica koju je momčad Dinka Jeličića pobjedila bila je ona protiv Slaven Belupa kada je Matavž zabio jedini gol na utakmici.

Dugo je Črnko oklijevao s nepopularnim potezom. Prizivao je objektivne otegotne okolnosti poput ozljeda Ndockyta, Majstorovića, Krizmanića, Pršira i Mrzljaka. Gorica nema dužinu klupe poput klubova velike četvorke i to se moralo osjetiti na rezultatu. Pa potom nesretni poraz od Rijeke na uvodu proljetnog dijela sezone i momčad se našla u tunelu.

Više je to bio problem mentalne prirode nego igračke kvalitete. Nakon Hajduka vodstvo Gorice odlučilo je prespavati noć. Dinko Jeličić dao je igračima dva slobodna dana da dođu sebi, on je preživio nedjelju ali dan kasnije postao je bivši. Sastanak je bio prijepodne, a prije nego je okončan već je iscurila informacija da će do kraja sezone Mensur Mujdža biti taj koji će voditi Goricu.

Svakom treneru je rezultat taj koji uvijek presudi. Tko te pita što je Jeličić imao problema s ozljedama, što je gurao Kapulicu, Rukavinu, Ilečića, Soldu i Sagnu; igrače na kojima Gorica gradi svoju likvidnost sljedećih godina. Izvlačio je ono najbolje što je mogao i sam je rekao da će otići ako ga igrači neće slijediti. Na utakmici protiv Hajduka vidjelo se da je kriza uzela maha i Črnko je sa suradnicima odlučio reagirati.

Hoće li to biti pozitivan šok, vidjet ćemo u nedjelju kada Gorica gostuje u Puli kod Istre.



Tagovi

Dinko JeličićHNK GoricaHNL

Ostale Vijesti