Reuters/Andrew Boyers
Reuters/Andrew Boyers

Germanijak doznaje: Dinamo želi vratiti Ivana Šunjića! Zvao ga je i Hajduk?

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 10.05.23. | 09:01

Nakon odlaska iz Herthe zbog incidenta na treningu, Šunjić bi mogao biti dostupan Modrima za relativno mali iznos. Za opciju odlaska u Split, navodno, nije bio zainteresiran

I dok se fokus, kad je u pitanju prijelazni rok, u Maksimiru vrti uglavnom oko tri-četiri imena i to, prije svega napadača, Dinamova lista potencijalnih pojačanja ipak je dosta šira. Razmišljaju u Maksimiru i o drugim igračima, ne samo o Vipotniku, Friganu ili Osijekovom stoperu Barišiću, koji je, navodno, želja Darija Šimića i zbog kojega je Dinamov član Uprave za sportska pitanja odlučio odustati od Bećira Omeragića. Dinamo gleda igrače i izvan tog kruga, prate se sve pozicije, iako je jasno da su napadač, stoper i lijevi bek prioriteti, ali u Maksimiru razmišljaju i o veznjaku.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

A na listi mogućih pojačanja, doznaje Germanijak, nalazi se i Ivan Šunjić! Bivši Dinamov vezni igrač, koji je prije četiri otišao u Birmingham City, koji ga je prošlog ljeta posudio berlinskoj Herthi uz pravo otkupa ugovora. Navodno je otkupna klauzula bila dva milijuna eura, no, berlinski ga klub neće otkupiti, iz više razloga. U klubu su se događale kadrovske promjene tijekom sezone, Hertha još uvijek nije izborila ostanak u Bundesligi, a onda je prije dva tjedna pala i konačna odluka. Kad je novi trener Pal Dardai odlučio potjerati Šunjića s treninga zbog 'verbalne nediscipline', klub ga je suspendirao do kraja sezone i time i definitivno poručio da mu neće otkupiti ugovor od Birminghama.

I, to je otvorilo mogućnost Dinamu da ozbiljno razmisli o povrataku Ivana Šunjića. Sad mu je 26, uskoro i 27 godina, došao bi kao iskusan igrač, koji poznaje Dinamovo okruženje i vrlo bi se brzo mogao prilagoditi momčadi i trenerovim zahtjevima. U Maksimiru vjeruju da bi ga, nakon 'afere Hertha', mogli od Birminghama otkupiti vrlo povoljno, za manje od dva milijuna eura, kolika je bila otkupna klauzula za Berlinčane. Ušao je u zadnju godinu ugovora, Englezi na njega ne računaju, a nakon ovog neobičnog incidenta u Herthi, teško da će i u Njemačkoj, gdje i nije ostavio predubok trag, biti zainteresiranih. I stoga povratak u Zagreb izgleda kao odlična prilika. I za Dinamo i za njega.

Hoće li se i dogoditi, to je teško reći, Šunjić je ćudljiv mladić, rijetko dostupan javnosti, povučen i zaključan. Ne znamo u kojem smjeru razmišlja i ima li, osim Dinama još koju mogućnost. Spominje se, recimo, Bliski Istok, ali ne znamo niti što Šunjić misli o igranju u tom dijelu svijeta, odnosno, bi li gledao samo financijski dio priče ili bi se zbog nogometa i oživljavanja karijere bio spreman vratiti u Zagreb. U svakom slučaju, čini se da u ovom trenutku sve ovisi najviše o njemu, da bi ga Dinamo doveo, ako on pokaže zanimanje za povratak kući.

Inače, pojavila se i informacija da je Šunjića nedavno kontaktirao i Hajduk. Ne znamo točno je li to bio službeni upit, je li ga zvao netko direktno iz kluba, ili su ga kontaktirali menadžeri i opipavali njegov puls oko dolaska u Split, ali, navodno je Šunjić u startu odbio mogućnost dolaska u Hajduk i tu je ta priča odmah i završila. No, kad je Dinamo u pitanju, mogao bi epilog ipak biti drukčiji. Ipak, još se uvijek treba dosta toga poklopiti.



Tagovi

Ivan ŠunjićGNK DinamoHerthaBirmingham CityIgor BišćanDario Šimić

Ostale Vijesti