Massimo Pinca/REUTERS
Massimo Pinca/REUTERS

Germanijak doznaje: Dinamo pronašao stopera u Serie A!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 31.08.23. | 13:45

U Maksimiru su pronašli igrača s kojim će zadovoljiti želju Sergeja Jakirovića za jačanjem posljednje linije. Nijemac je ponikao u Borussiji Dortmund, igrao je za Galatasaray a karijeru je većim dijelom gradio u Serie A.

I dok se prva momčad priprema za uzvrat u Pragu, sportski sektor baca se na glavu da što prije dovede pojačanja Sergeju Jakiroviću. Kako Germanijak ekskluzivno saznaje, Dinamo je krenuo u operaciju dovođenja Koraya Güntera, 29-godišnjeg stopera talijanske Verone, rođenog u Njemačkoj a porijeklom iz Turske.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Koray Günter prošao je nogometnu školu Borussije Dortmund iz koje je 2014. otišao u turski Galatasaray. Igrao je za Genou, Sampdoriju i Veronu s kojom ga ugovor veže još dvije godine. Međutim, kako saznajemo, igrač je dao pristanak na dolazak u Dinamo a operaciju njegova dolaska vodi Denny Bara, mlađi brat Andyja Bare. Ostalo je još pronaći zajednički jezik s Veronom, ali to ne bi trebao biti problem.

Ono što smo na prvu saznali oko Güntera jest da je odličan u igru zrakom te ima sjajno čitanje igre. Njegov forte je igra jedan na jedan, dobar je u pressingu a posebno je naglašena njegova anticipacija. Isto tako, na cijeni je njegova izgradnja napada tijekom koje ima običaj povući loptu pa izabrati optimalno rješenje.

Lani je odigrao 23 utakmice u Serie A u dresu Sampdorije u kojoj je bio na posudbi. Imao je određenih problema s ozljedom tijekom proljeća da bi u završnici ponovno dobio veliku minutažu. U prve dvije utakmice u ovoj sezoni nije nastupio za Veronu što sugerira da klub ne bi radio prevelike probleme oko transfera.

U svakom slučaju, Dinamo ima prostora s obzirom na to da je prijelazni rok u HNL-u do 8. rujna, međutim krajnji rok za prijavu igrača za UEFA natjecanja je 4. rujna u ponoć. No, svakako bi htjeli što prije završiti posao da bi Jakirović imao novog stopera tijekom pauze zbog reprezentacije, ali i da se registrira za europske utakmice.



Tagovi

GNK DinamoSergej JakirovićHellas VeronaVeronaLjetni prijelazni rok 2023

Ostale Vijesti