REUTERS/Aziz Karimov
REUTERS/Aziz Karimov

Germanijak doznaje: Dinamo pronašao napadača kakvog je tražio

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 02.02.22. | 14:45

Reprezentaivac Azerbajdžana stigao je u zadnji tren da se registrira i stekne pravo nastupa protiv Seville

Mahir Emreli (24) ipak dolazi u Dinamo! To je taj tajanstveni napadač o kojem trener i sportski direktor priča zadnjih dana. Trebao je reprezentativac Azerbajdžana stići još na početku priprema, ali nije bio riješio problem koji je imao s Legijom.

Iz kluba iz Maksimira su davali signale da ga neće uzimati dok ne postane slobodan za minimalnu odštetu, eventualno prebijanje duga za Lirima Kastratija (1,2 milijuna eura, do 31. prosinca bilo je plaćeno samo 200.000), a po svemu sudeći to je sada riješeno, posao dogovoren i 24-godišnji ljevonogi napadač koji može igrati kao prva i druga špica te krilo (oba!) postaje Plavi i bit će prijavljen za europske dvoboje sa Sevillom, za što je zadnji rok ističe u srijedu u ponoć.

Svojevrsni je to odgovor hrvatskog prvaka na Sevillino pojačavanje Martialom i Coronom u siječanjskom prijelaznom roku. Emreli ima 32 nastupa (4 pogodka) za nacionalnu vrstu Azera, debitirao je pod Robertom Prosinečkim 9. ožujka 2017., biranim riječima o njemu je gorovi i njegov drugi bivši izbornik iz redova Hrvata, Nikola Jurčević, a ove je sezone bio žrtva iznimno loše sezone ponajvećeg poljskog kluba. Podsjećamo, Dinamo je izbacio Legiju u 3. pretkolu Lige prvaka, Emreli je u Maksimiru igrao 75, a na uzvratu u Varšavi 55 minuta. U skupini Europske lige zabio je dva gola, Leicesteru za pobjedu 1:0 te Napoliju u porazu 1:4. Ukupno je ove sezone bio strijelac 11 puta u 33 nastupa, a broje mu se i dvije asistencije.

Emreli je u Legiju došao bez odštete u srpnju 2021. iz Qarabaga, a Dinamo ga je skautirao još dvije godine ranije. Za prvaka Azerbajdžana zabio je 67 golova u 185 nastupa.

„Može biti špica, polušpica i krilo, fizički je moćan, jako dobra lijeva noga, jako dobar osjećaj za gol“, govori nam njegov bivši trener Nikola Jurčević i dodaje:

„Još je dosta mlad, samo 24 godine i ima vremena i prostora za razvoj. Ukopit će se dobro u naš menatelitet, a sporazumijevanje mu neće biti problem jer jako dobro govori engleski. Inteligentan je, ne bi s njim trebalo biti nikakvih problema. U Dinamu može samo napredovati, ima sve kvalitete za to“, poručio je Jurčević.


Tagovi

GNK DinamoMahir EmreliDinamo ZagrebEuropska ligaazerbajdžanska nogometna reprezentacijaAzerbajdžan

Ostale Vijesti