Nk Maribor
Nk Maribor

Germanijak doznaje: Dinamo prati slovenskog hit-napadača, cijena rapidno raste, ali Modri imaju jake adute

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 02.03.23. | 16:00

Žan Vipotnik trenutno je najveća nogometa priča u Sloveniji, zabio je 14 golova u dresu Maribora, čeka se Kekov poziv, a njegov je klub već odbio unosne ponude iz MLS-a

Slovenski mediji su se već raspisali, a provjerili smo i na nekim drugim adresama i dobili potvrdu: Dinamo prati Žana Vipotnika, slovenskog hit-napadača, mladića koji će za koji dan napuniti 21 godinu. Vipotnik je igrač Maribora, ove je sezone eksplodirao, za što su zaslužni Damir Krznar i njegovi suradnici, koji su ga od igrača s klupe i treće ili četvrte špice Maribora kad su tek došli, pretvorili u najboljeg strijelca lige. Vipotnik je zabio 14 prvenstvenih pogodaka, od toga čak 11 u zadnjih sedam utakmica, zabijao je u svakoj od tih sedam! A eksplodirala mu je i cijena, rapidno raste iz tjedna u tjedan. Tako je zimus Maribor odbio ponudu od 1,2 milijuna iz MLS-a, a već krajem veljače stigla je nova ponuda iz SAD-a od preko četiri milijuna! Na nagovor upravo Krznara i suradnika klub je odbio i tu ponudu uz najavu da bi na ljeto svota mogla dostići i pet milijuna eura. Slovenska javnost očekuje da se Vipotnik nađe na sljedećem popisu izbornika Matjaža Keka, bilo bi veliko iznenađenje da ga ne pozove. Kako god, Vipotnik će na ljeto, ako ne bude neke drastične promjene postati rekordan transfer Maribora, zasad taj epitet drži aktualni Hajdukov napadač Jan Mlakar, koji je otišao u Brighton za tri milijuna eura.

Prema našim infromacijama upravo je iz Krznarova stožera u Maksimir stigla informacija da obrate pažnju na Vipotnika, da se radi o sjajnom napadaču, koji bi u Dinamu bio još bolji i sigurno za Modre bio pojačanje. I, Dinamo ga je počeo pratiti, a slovenski mediji idu i korak dalje i tvrde da su već pokrenuti razgovori između Maribora i Dinama o njegovom ljetnom transferu u Zagreb. Za to nemamo potvrde, štoviše, neki izvori kažu da je još uvijek samo u sferi interesa, da Dinamo nije krenuo u razgovore, ali da bi to mogao uskoro učiniti. Činjenica jest da Vipotniku cijena rapidno raste, pet milijuna eura je svota koju će Dinamo teško iskeširati za napadača iz Slovenije, međutim, imaju Modri neke jake adute u svojim rukama. Prije svih, to je Marko Tolić, igrač koji odlično igra na posudbi u Mariboru. Damir Krznar rekao je u nedavnom intervjuu Germanijaku da bi, ako ostane na klupi i iduću sezonu, volio otkupiti Tolića i da bi razgovori na tu temu trebali uskoro startati. Dinamo bi tako mogao kupiti Vipotnika za manju svotu (spominje se oko tri ili 3,5 milijuna eura) plus Tolić, možda i još neki igrač, uz postotak od idućeg transfera. Jer, i Mariborčanima je jasno da će se iz Dinama još unosnije prodati, da bi njihov klub mogao ukupno zaraditi i više od pet milijuna eura. Dakako, ako Dinamo odluči ozbiljno ući u priču oko Vipotnika, Damir Krznar i njegovi suradnici mogli bi biti važan faktor u tim pregovorima. Međutim, Dinamo mora požuriti, u Ljudskom vrtu već očekuju nove ponude, ne samo iz MLS-a, već i iz Belgije, Austrije pa i nekih jačih liga.


Ono što je sigurno, nakon mršavog prijelaznog roka, u Maksimiru su već počeli pripremati ljetni 'mercato', a pozicija napadača visoko je na listi prioriteta. Bruno Petković mogao bi napustiti Maksimir, to je uvijek moguće, a pitanje je što će biti s Josipom Drmićem, koji se u Dinamu nije snašao kao ranije na Rujevici. No, čak da i obojica ostanu, Dinamu će trebati još jedna špica, a Vipotniku su, osim statistike, saveznik i godine. Još je dovoljno mlad da u Dinamu može ostaviti trag i ostvariti unosan transfer.




Tagovi

Žan VipotnikGNK DinamoMariborAnte ČačićMarko TolićDamir Krznar

Ostale Vijesti